Voor meer informatie kun je contact opnemen met een medewerker van De Meeuw. Bel ons via onderstaand telefoonnummer, of mail ons.
Meteen op de hoogte van het laatste nieuws, meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Karregat eindhoven 01
Tijdelijk Onderwijs & Overheid Onderwijs Schoolgebouw Kinderdagverblijf

Basisschool 't Karregat

In verband met een geplande verbouwing aan het SPIL-centrum (SPelen, Integreren, Leren), waar zowel basisschool 't Karregat als kinderopvang Korein Kinderplein zijn gevestigd, werd er door de opdrachtgever gezocht naar een tijdelijk onderkomen.

HOOGWAARDIG HERGEBRUIKTE COMPONENTEN

Vanwege de hoge eisen die aan een schoolgebouw worden gesteld, besloot De Meeuw om het project aan te bieden in het nieuw ontwikkelde Rekom-bouwsysteem. De Rekom is opgebouwd uit hoogwaardige hergebruikte componenten die opnieuw zijn ingezet na een grondige inspectie en eventuele update. De units zijn van hoge kwaliteit, hebben een hoogwaardige uitstraling en een duurzaam karakter. Kortom, een slimme huisvestingsoplossing voor de prijs- en kwaliteitsbewuste opdrachtgever.

Opdrachtgever
Basisschool 't Karregat
Project
Schoolgebouw | Kinderdagverblijf
Soort bouw
Tijdelijk
Bouwjaar
2014
Kenmerk
Fast & Flex
Plaats
Eindhoven
Karregat eindhoven 01

Basisschool 't Karregat - Eindhoven

Karregat eindhoven 02

Basisschool 't Karregat - Eindhoven

Karregat eindhoven 03

Basisschool 't Karregat - Eindhoven

Karregat eindhoven 04

Basisschool 't Karregat - Eindhoven

Quote open

De tijdelijke school wordt als prettig ervaren , met name door veel daglicht, goede ventilatie en de trillingsarme betonvloer.

Quote close
Quote example image
Leo Bimbergen
Projectleider vanuit de Gemeente Eindhoven

BOUWSYSTEEM

Vanwege de betonnen vloeren en de hoge binnenwanden biedt dit gebouw een prettig binnenklimaat, wat uitermate geschikt is voor onderwijs.

VIJF WEKEN TOT OPLEVERING

In november 2013 kreeg De Meeuw de bevestiging dat het aangeboden modulaire bouwsysteem de beste oplossing bleek te zijn voor basisschool ’t Karregat en kinderopvang Korein Kinderplein.

Het was noodzakelijk dat het gebouw na de kerstvakantie al in gebruik genomen zou worden. Dit gegeven bood De Meeuw slechts vijf weken tot oplevering. In het gebouw van ruim 1.200 m2 werden op woensdag 8 januari alweer de eerste lessen gegeven aan de kinderen, die natuurlijk enthousiast waren over het nieuwe schoolgebouw.

Een mooie prestatie waarbij de medewerking van de gemeentelijke instanties en de nutsbedrijven ook een positieve bijdrage hebben gehad. De huisvesting zal zeker tot eind 2014 blijven staan.

Laatste nieuws