Voor meer informatie kun je contact opnemen met een medewerker van De Meeuw. Bel ons via onderstaand telefoonnummer, of mail ons.
Meteen op de hoogte van het laatste nieuws, meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Azora Ulft 02
Tijdelijk Zorg Ouderenzorg

Azora - Ulft

In het Gelderse Ulft heeft De Meeuw in april 2019 in opdracht van Azora een tijdelijk woonzorggebouw gerealiseerd ten behoeve van ouderen die intensieve zorg nodig hebben. Het complex is een voorlopige oplossing voor het krappe woningaanbod geschikt voor deze specifieke doelgroep, en geeft Azora de tijd om te zoeken naar andere en meer definitieve oplossingen. Het complex zal 10 jaar blijven staan.

INDELING
De Meulenbeek bestaat uit een woonzorgcentrum en verpleeghuis. Het complex bevat 71 appartementen, verdeeld over drie bouwlagen, en biedt ruimte voor verschillende zorg- en woonvormen die passen bij de behoeften van de bewoners met een PG-indicatie (dementie) en bewoners met zware lichamelijke klachten. Daarnaast zijn er gemeenschappelijke huiskamers, een grootkeuken en een heus grand café gerealiseerd voor het onderhouden van sociale contacten en organiseren van diverse activiteiten. Het gebouw bevat extra vloer-, wand- en dakisolatie om energieverbruik te reduceren.

Opdrachtgever
Azora
Project
Zorgwoningen
Soort bouw
Tijdelijk
Bouwjaar
2018
Kenmerk
Comfort & Tech
Plaats
Ulft
Azora Ulft 28

Azora - Ulft

Azora Ulft 25

Azora - Ulft

Azora Ulft 24

Azora - Ulft

Azora Ulft 14

Azora - Ulft

Azora Ulft 20

Azora - Ulft

Azora Ulft 12

Azora - Ulft

Azora Ulft 18

Azora - Ulft

Azora Ulft 29

Azora - Ulft

UITDAGINGEN

Zowel de ontwerpfase als uitvoeringsfase duurden ieder 6 maanden. In de ontwerpfase waren diverse aandachtspunten waar rekening mee moest worden gehouden. Het complex moest bijvoorbeeld geschikt zijn voor bewoners met intensieve zorgbehoeften, waarbij een goede indeling van appartementen een belangrijke rol speelt. Maar ook de ligging van het complex in hartje Ulft en tegen een winkelcentrum aan, maakte dat het belang van omwonenden moest worden meegenomen.

Een goede voorbereiding was essentieel

Azora had te maken met een keiharde deadline: het gebouw zou namelijk in eerste instantie fungeren als tijdelijk onderkomen voor bewoners afkomstig van locatie MMP in Gendringen die gesloopt en nieuw gebouwd zou worden. Een goede planning in voorbereiding, inrichting en aanbrengen van voorzieningen was essentieel, ook omdat de apparatuur van de grootkeuken zou worden overgezet van locatie MMP. Na de oplevering van deze nieuwbouw zal De Meulenbeek worden gebruikt om wachtlijsten te verkorten.

Laatste nieuws