Voor meer informatie kun je contact opnemen met een medewerker van De Meeuw. Bel ons via onderstaand telefoonnummer, of mail ons.
Meteen op de hoogte van het laatste nieuws, meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Uitvoerder handen 2 final

Modulair bouwen

Modulair bouwen maakt ruimte voor volledige vrijheid

BOUWEN VOOR VANDAAG ÉN MORGEN!

Hoe doe je dat als je niet weet hoe morgen eruit ziet? Of als je verwacht dat morgen er totaal anders uit ziet? Hoe realiseer je een gebouw dat ruimte biedt aan vernieuwing en fluctuerende gebruikersaantallen?

Hoe biedt je ruimte aan ontwikkeling… letterlijk en figuurlijk?

MODULAIR BOUWEN MAAKT RUIMTE VOOR VOLLEDIGE VRIJHEID

De Meeuw bouwt modulair. Hierbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van industrieel vervaardigde bouwelementen. Complete bouwmodules worden in onze fabrieken zoveel mogelijk integraal geproduceerd en samengesteld, dus inclusief technische installaties en voorzieningen. Alle bouwdelen en voorzieningen zijn daardoor optimaal op elkaar afgestemd wat zorgt voor een hoge kwaliteit, lagere faalkosten en aanzienlijk minder opleverpunten. Na prefabricage worden de modulaire bouwdelen op de bouwplaats in zéér korte tijd worden geassembleerd en afgewerkt.

MODULAIRE BOUWSYSTEMEN DIE VOLDOEN AAN ALLE EISEN

Het is een misvatting dat deze bouwmethodiek alleen maar standaard ‘catalogusgebouwen’ oplevert. De Meeuw bewijst met haar modulaire bouwsystemen dat er met prefab elementen een hoge kwaliteit in detaillering en uitvoering mogelijk is. Wat betreft indeling zijn er maar weinig beperkingen en ook de uitstraling en identiteit van het gebouw laten zich met zeer veel vrijheid invullen. Ook architectonisch zijn de mogelijkheden dus ongekend.

Afhankelijk van de gebruiksperiode worden de eisen aan een gebouw bepaald. Eisen van het bouwbesluit, eisen aan het binnenklimaat en architectonische eisen zijn belangrijke factoren. De moderne modulaire bouwsystemen van De Meeuw spelen daar volledig op in. Voor elk ambitieniveau levert De Meeuw maatwerk. Dat geldt voor permanente gebouwen, maar ook voor semipermanente gebouwen.

Quote open

ALLES VERANDERT, DUS WAAROM ZOUDEN WE BOUWEN VOOR DE EEUWIGHEID?

Quote close

ONGEKENDE MOGELIJKHEDEN MET MODULAIRE BOUW

Elk gebouw wordt volledig op maat opgeleverd. Je beschikt over een volwaardig totaalconcept, waarbij de vrijheid bestaat om wensen en eisen door te voeren. Door de ruime keuze in gevelafwerking, kozijnen en interieur ontwerp je samen met de ontwerpers van De Meeuw een gebouw dat perfect bij de organisatie past. Maar ook eindeloos aanpasbaar, verplaatsbaar en blijvend inzetbaar. De Meeuw maak ruimte voor de toekomst.

Voordelen van modulaire bouw door De Meeuw

> Passend in tijden van groei én krimp

> Flexibele oplossingen

> Met het oog op veranderende gebruikersaantallen, andere gebouwfuncties, nieuwe trends en technische ontwikkelingen. Qua volume, functie, comfort en identiteit.

> In alle opzichten duurzaam

> Industriële productie en herinzet als pijlers voor een duurzame toekomst. Het gebouw als spaarbank van materialen, bouwdelen en grondstoffen die steeds opnieuw worden ingezet.

> Belangrijke tijdwinst

> Door het productieproces kan de totale bouwtijd tot 50% worden teruggebracht. Daarnaast garandeert dit minder overlast op locatie, minder risico op vertraging en eerdere in gebruik name.

> Ook financieel gunstiger

> Door herinzet van gebouwen, gebouwdelen en materialen en bouwdelen behoudt uw gebouw een maximum aan economische restwaarde. Of is ook de investering schaalbaar… net als onze oplossingen.