Voor meer informatie kun je contact opnemen met een medewerker van De Meeuw. Bel ons via onderstaand telefoonnummer, of mail ons.
Meteen op de hoogte van het laatste nieuws, meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Plaatsing noodgebouwen St Jans Gasthuis
Zorg Ziekenhuis
Home / Nieuws /

Ziekenhuis Weert plaatst noodgebouwen van De Meeuw

Bij het ziekenhuis St. Jans Gasthuis in Weert zijn tijdelijke noodgebouwen van De Meeuw geplaatst. Deze zijn bedoeld om de oplopende hoeveelheid coronapatiënten op te kunnen blijven vangen. In totaal zijn er zeven units geplaatst.

Op dit moment kan het ziekenhuis de toestroom van patiënten nog aan. Het ziekenhuis wil echter verdachte patiënten goed kunnen blijven scheiden van reguliere patiënten. In het voorjaar, tijdens de eerste Corona-golf, maakte het ziekenhuis gebruik van tenten voor de ingang. Tijdens de aankomende winter is dat geen goed idee. Daarom is er nu gekozen voor een weerbestendige, betere oplossing in de tijdelijke zorgunits van De Meeuw. De ruimtes zijn zo ingericht als wachtruimtes, triageruimtes en behandelruimtes. Zowel de Spoedeisende Hulp als de huisartsenpost kunnen terecht in de zorgunits van De Meeuw.

REGULIERE PATIENTEN EERSTE HULP BIEDEN

Het snel kunnen scheiden van mogelijke coronagevallen en andere patiënten is van groot belang. Zo kan de reguliere zorg zo goed mogelijk worden voortgezet.

"Je ziet dat andere ziekenhuizen daarmee ook worstelen. Het scheiden van patiënten is belangrijker geworden om de eerste hulp open te houden", zegt commercieel directeur Jozine van de Linde van De Meeuw. Op haar bureau liggen offertes van andere ziekenhuizen, zowel in het zuiden als in het westen van het land. Ze vragen vooralsnog naar een enkel noodgebouw, alleen voor de eerste beoordeling van (corona)patiënten of voor een behandelruimte.

EEN VERLENGDE SPOEDPOST

Het St. Jans Gasthuis heeft een complete post, inclusief ruimten voor sanitaire voorzieningen en opslag. Een 'verlengde spoedpost’ heet het daar, die volgens een woordvoerster flexibel kan worden ingezet. ,,We weten nog niet of we die gaan gebruiken voor de eerste opvang voor covidpatiënten of voor reguliere patiënten. Daarvoor hebben we nog verschillende scenario's.”Laatste nieuws