Meer

Brandweerkazerne

Een jaar geleden heeft Prorail een aanbesteding gehouden voor de realisatie van een tijdelijke brandweerkazerne op het rangeerterrein van Kijfhoek nabij Zwijndrecht.

Het betreft hier het grootste rangeerterrein van Europa. Wij bleken de economisch meeste aantrekkelijke aanbieding te hebben neergelegd, dus werd het werk aan DEMEEUW gegund.

Naast kantoren, slaapvertrekken, kleed- en sanitaire ruimtes, is het gebouw voorzien van een hal voor twee blusvoertuigen. Daarnaast is de gehele buiteninrichting, het meubilair en overige inventaris ook door DEMEEUW verzorgt. Ook bij Prorail heeft dit werk bijzondere aandacht gekregen, omdat zij nog niet eerder een brandweerkazerne gerealiseerd hebben. Ondanks dat het hier een tijdelijke voorziening betreft, is het gebouw van alle benodigde gemakken voorzien. Tijdens de rondgang met inspecteur van de gemeente gaf hij aan een gebouw met een dergelijke kwaliteit en uitstraling ook als permanente voorziening zou goedkeuren! Inmiddels is het gebouw naar ieders tevredenheid opgeleverd en heeft de opdrachtgever aangeven DEMEEUW als voorkeursleverancier bij Prorail te willen aandragen.

DEMEEUW maakt onder andere ruimte voor: