Home Nieuws Succesvolle samenwerking tussen Ocron en De Meeuw

Succesvolle samenwerking tussen Ocron en De Meeuw

tussen Orcon en De Meeuw

Mensen presteren beter in een gezonde omgeving met voldoende zuurstof. Dit geldt zeker voor scholen, kantoren en winkels waar veel mensen in één ruimte samenkomen. Toch kampt nog meer dan 70% van alle Nederlandse scholen, kantoren en winkels met een te hoog CO2 gehalte in de gebruikte ruimtes. Daarom heeft Orcon de WTU-EC-IE serie ontwikkeld. De ruimte wordt hierdoor voorzien van gezonde en frisse lucht en draagt zo bij aan een optimaal binnenklimaat. Deze serie stille balansventilatie-systemen met warmteterugwinning voldoet overigens in alle opzichten aan het programma van eisen Frisse Scholen (klasse B), conform ERP 2018 en de RIVM corona-richtlijnen.

Delen

Orcon WTU-EC-IE ventilatiekast wordt geïntegreerd in modulaire bouw als duurzame oplossing.

  • Koele lucht in de zomer

Voor een optimaal comfort is de WTU-EC-IE standaard uitgevoerd met een automatische bypass. De bypass zorgt ervoor dat de ruimte in de zomer niet verder opwarmt door in de nacht te blazen met frisse gefilterde lucht.

  • Energiebesparend

Om ervoor te zorgen dat er geen warmte verloren gaat, verwarmt de WTU-EC-IE de koude toegevoerde buitenlucht met de warme afgevoerde binnenlucht. Het is dan ook de meest energiezuinige manier van ventileren. Daarnaast is het energieverbruik door het toepassen van de nieuwste technologieën zeer laag. De toegepaste EC-motoren met achterovergebogen schoepen zijn voorzien van gelijkstroomtechniek, met als resultaat: een zeer hoog rendement, een hoge energiebesparing, geluidsarm en een lange levensduur.

  • Geen condens afvoer nodig

De WTU-EC-IE is voorzien van een enthalpie warmtewisselaar waarmee naast warmte ook vocht wordt teruggewonnen. De temperatuur en de relatieve luchtvochtigheid blijven hierdoor op een comfortabel niveau. Bijkomend voordeel: er is geen condens afvoer nodig.

  • Inbouw en onderhoud

De kast reduceert niet de binnen hoogte in een ruimte, maar wordt op de vloer geplaatst. Door een bouwkundige omkasting in de wand wordt de installatie optisch aan het zicht onttrokken. Het systeem is eenvoudig te onderhouden dankzij de aanwezige serviceluiken.

Het beschikt over zeer uitgebreide CO2 aanstuur mogelijkheden op het bedieningspaneel en heeft bijvoorbeeld ook in basis een weekklok en filterindicatie.