Home Nieuws Spark Village genomineerd voor beste Amsterdamse project

Spark Village genomineerd voor beste Amsterdamse project

NEZZT, het woonlabel van De Meeuw, realiseert dit jaar Spark Village voor Rochdale. Een uniek project op het Amsterdam Science Park. Vastgoedjournaal heeft het project genomineerd voor ‘Beste Amsterdamse Project’.

Amsterdam Science Park wordt ontwikkeld tot internationaal kenniscomplex, met een bijzondere focus op samenwerking tussen wetenschappelijk onderwijs, onderzoeksinstanties en kennisintensieve bedrijven.

Delen

SPARK VILLAGE

Woningcorporatie Rochdale en NEZZT, het label voor de woningmarkt van De Meeuw, hebben op 1 september 2017 een contract ondertekend voor het ontwerp en de realisatie van 240 woningen op het Amsterdam Science Park: Spark Village. Zowel starters (waaronder studenten) en statushouders komen voor deze woningen in aanmerking. Woningstichting Rochdale en De Meeuw geven hiermee invulling aan een aantal maatschappelijke thema’s zoals een betere in-en doorstroming van woonurgenten en het bieden van betaalbare woningen.

De naam Spark Village is bedacht door Fanney Rutten, Noud van der Ven en Martijn Peetoom. Zij volgden het vak Placemaking op de Universiteit van Amsterdam. ‘Spark Village is de plek waar verschillende mensen, ambities en kennis tegen elkaar aan wrijven tot uit de vonken iets nieuws ontstaat’, aldus de studenten.

NOMINATIE

Het project Spark Village is samen met 7 andere projecten genomineerd voor het ‘Beste Amsterdamse Project’. De uitreiking vindt plaats op dinsdag 3 juli tijdens de Amsterdamse Vastgoedborrel.

Customer Care De Meeuw

Wilt u weten wat de mogelijkheden voor u zijn?

Neem voor meer informatie contact met ons op.