Voor meer informatie kun je contact opnemen met een medewerker van De Meeuw. Bel ons via onderstaand telefoonnummer, of mail ons.
Meteen op de hoogte van het laatste nieuws, meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Pameijer 02
Zorg Geestelijke gezondheidszorg
Home / Nieuws /

Pameijer en De Meeuw tekenen bouwovereenkomst voor woonlocatie Ellemare

Onlangs zetten Pameijer en De Meeuw hun handtekening onder de overeenkomst voor de bouw van een nieuwe woonlocatie op de Ellemare in Rotterdam Zuid. Het gaat om een duurzaam woongebouw van 23 appartementen bestemd voor begeleid wonen, dat volgens het modulaire bouwsysteem van De Meeuw wordt ontwikkeld en gebouwd.

Woonlocatie Ellemare van Pameijer bestaat straks uit een begane grond en een 1ste verdieping met 23 ruime appartementen bestemd voor cliënten van deze organisatie, die zich inzet voor kwetsbare mensen, voor wie meedoen met de samenleving lastig is. De woningen beschikken over een eigen woonkamer en keuken, badkamer en wasmachine. Het gebouw heeft straks een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte en tuin, die de toekomstige bewoners zelf gaan bijhouden. Het enthousiasme over de nieuwe huisvesting is groot en de cliënten en personeel brachten zelf veel ideeën in. Onder meer over buitenverlichting, de inrichting van de ontmoetingsruimte en de binnentuin.

Minimale bouwoverlast
Pameijer koos voor modulaire bouw, omdat dit een duurzame en snelle bouwmethode is. De keuze viel op De Meeuw omdat wij meedachten om op die manier het plan gezamenlijk vorm te geven, waarbij ook de buurt en gemeente Rotterdam betrokken wordt. Een voordeel is dat de realisatie maar een paar maanden in beslag neemt. Omdat de woningen volgens de industriële bouwmethode van De Meeuw in de fabriek worden gemaakt, is de bouwoverlast minimaal. De grond wordt bouwrijp gemaakt, waarna de fundering wordt aangebracht. Daarna worden de woningen vervoerd naar de locatie en als ‘legoblokken’ aan elkaar bevestigd tot een aantrekkelijk, duurzaam gebouw dat onder meer is uitgerust met een isolatiegevel en -dak, een sedumdakbedekking en 90 zonnepanelen.

Duurzame toekomst
Behalve snel en slim is modulair bouwen circulair bouwen. Een andere belangrijke overweging voor Pameijer om voor een modulaire huisvestingsoplossing te kiezen. De Meeuw is samen met zijn ketenpartners in staat circulair en duurzaam te werken. Circulair en flexibel industrieel bouwen is de oplossing voor een duurzame toekomst van de bebouwde omgeving. De bouw start naar verwacht in september, waarna de nieuwe bewoners hun appartement eind dit jaar zullen betrekken.

Pameijer 01

Appartementencomplex

Pameijer 02

Zicht vanaf water

Laatste nieuws