Home Nieuws Nezzt realiseert nieuwe generatie circulaire woningen voor gemeente Purmerend

Nezzt realiseert nieuwe generatie circulaire woningen voor gemeente Purmerend

Uitstraling, maar ook duurzaamheid, snelheid, social return en prijs. Die criteria waren voor de gemeente Purmerend doorslaggevend in de keuze voor NEZZT, onderdeel van bouwbedrijf De Meeuw, als leverancier van in totaal 200 tijdelijke woningen op vier locaties in Purmerend. De gemeente Purmerend is de eerste opdrachtgever waaraan NEZZT haar nieuwe generatie circulaire en flexibele woningen zal leveren die bovengemiddeld scoren op het vlak van energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde.

De gemeente Purmerend heeft in 2018 het besluit genomen om 118 tijdelijke woningen te bouwen, verdeeld over vier locaties in de stad. Een Europese aanbesteding heeft geleid tot de keuze voor het woonconcept van NEZZT. Het college heeft de ambitie om in totaal 200 tijdelijke woningen te realiseren voor inwoners van Purmerend die dringend op zoek zijn naar een woning. Daar blijven ze maximaal 10 jaar staan om daarna – afhankelijk van de behoefte – te worden verplaatst naar andere locaties in Purmerend.

Delen

UITSTRALING

Bij de beoordeling van de aanbesteding waren naast medewerkers van de gemeente, een architect en een stedenbouwkundige, omwonenden vertegenwoordigd. Alle inzendingen zijn eerst beoordeeld op uitstraling. Inzendingen met een cijfer lager dan een 6, zijn direct afgevallen. De overige inzendingen zijn op duurzaamheid, snelheid en prijs getoetst. Wethouder Thijs Kroese van de gemeente Purmerend: “Wij kijken uit naar de samenwerking met NEZZT. Het is een vooruitstrevend bedrijf, met enthousiaste mensen. Het woonconcept van NEZZT scoorde op alle beoordelingscriteria het beste. Energiezuinig voor toekomstige bewoners, en een mooie uitstraling voor een prettiger uitzicht van de buurt. Wij kunnen niet anders dan heel blij zijn met deze winnaar.”

BETER DAN STANDAARD NIEUWBOUW

Deze nieuwe generatie tijdelijke woningen, ontworpen door architectenbureau Kok Harleman, is vrijwel helemaal circulair en vrijwel niet te onderscheiden van traditionele, permanente bouw. Op het gebied van EPS (Energie Prestatie Score) en GPR (Gemeentelijke Praktijk Richtlijn) presteren de all-electric woningen zelfs beter dan standaard nieuwbouw. Directeur van NEZZT, Bas de Haan: “Wij gaan in Purmerend woningen realiseren die bovengemiddeld scoren op het vlak van energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde.In combinatie met de hoogwaardige afwerking en uitstraling zetten we hiermee een nieuwe standaard neer op het gebied van flexibel en circulair bouwen. Daar zijn we heel trots op.”

Customer Care De Meeuw

Wilt u weten wat de mogelijkheden voor u zijn?

Neem voor meer informatie contact met ons op.

Projecten

Da vinci college purmerend 09

Da Vinci Purmerend

Op de oude locatie van basisschool de Paulusschool in de dorpskern van Oirschot is het Kindcentrum Oirschot...

Meer informatie
Da Vinci Purmerend
Op de oude locatie van basisschool de Paulusschool in de dorpskern van Oirschot is het Kindcentrum Oirschot gerealiseerd. In dit Kindcentrum zijn basisschool de Paulusschool, BSO- en Kinderdagopvang Korein en...
Meer informatie
Karmijn Amsterdam 16

De Alliantie - Karmijn

“Als je echt wilt, dan kan het. Dat hebben de Alliantie en NEZZT hier laten zien.” Woorden...

Meer informatie
De Alliantie - Karmijn
“Als je echt wilt, dan kan het. Dat hebben de Alliantie en NEZZT hier laten zien.” Woorden van wethouder Laurens Ivens van Bouwen, Wonen en Dierenwelzijn van de gemeente Amsterdam...
Meer informatie