Voor meer informatie kun je contact opnemen met een medewerker van De Meeuw. Bel ons via onderstaand telefoonnummer, of mail ons.
Meteen op de hoogte van het laatste nieuws, meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Nieuws Nezzt plaatst woonunits voor jongeren met hulpvraag in zaandam jongeren woonunits
Zorg Jeugdzorg
Home / Nieuws /

Nezzt plaatst woonunits voor jongeren met hulpvraag in Zaandam

Jaarlijks komen er zo’n 30 tot 40 ‘zwerfjongeren’ in beeld in de gemeente Zaanstad. Het gaat om jongeren tussen de 18 en 27 jaar die te maken hebben met problemen door het gebruik van alcohol en drugs, werkeloosheid of een gespannen thuissituatie. Om te voorkomen dat deze jongeren verder afglijden en op termijn een beroep moeten doen op duurdere voorzieningen, liet woningcorporatie Parteon tien tijdelijke woningen bouwen. Vandaag, op donderdag 27 februari, leverde NEZZT de woningen op.

“Het gaat om totaal tien woonunits van elk drie bij zes meter en een berging. Voor de woningen naar Zaandam kwamen, zijn ze in gebruik geweest als legeringsgebouw door Defensie in Den Haag. Het is een mooi voorbeeld van hoe wij inzetten op de circulariteit en duurzaamheid van onze gebouwen”, aldus Bas de Haan, directeur NEZZT. “De studio’s zijn hergebruikt en voorzien van een nieuwe houten gevel. Alle units hebben een eigen badkamer en keuken. NEZZT levert de woningen met vloer- en wandafwerking op, zodat de nieuwe bewoners er na oplevering direct in kunnen.”

Vijf om vijf

Er zijn vijf woningen gereserveerd voor jongeren met een ‘rugzakje’, zij worden begeleid door wijkzorgcentrum Pennemes. De overige vijf woningen zijn te huur voor jongeren zonder hulpvraag, zodat zij elkaar kunnen bijstaan. Parteon gaat de woonunits in de Zaandamse Rosmolenwijk voor een betaalbare prijs verhuren. Jongeren zonder hulpvraag kunnen een huurcontract voor vijf jaar afsluiten, de vijf jongeren met een hulpvraag sluiten een contract voor twee jaar af. Deze is gekoppeld aan een zorgovereenkomst. Het is de bedoeling dat de jongeren na deze huurperiode doorstromen naar een ‘normale’ huurwoning.

De woonunits blijven tien jaar in Zaandam staan. Daarna worden ze door NEZZT weer gerenoveerd en opnieuw ingezet bij een ander project.

Slider1 Nezzt plaatst woonunits voor jongeren met hulpvraag in zaandam kopie

Nezzt plaatst woonunits voor jongeren met hulpvraag in zaandam

Slider2 Nezzt plaatst woonunits voor jongeren met hulpvraag in zaandam kopie

Nezzt plaatst woonunits voor jongeren met hulpvraag in zaandam