Home Nieuws Mark Rutte over woningnood

Mark Rutte over woningnood

In de Ochtend Show to go wordt Mark Rutte bevraagd over het woningtekort in Nederland. Een belangrijk probleem, geeft de premier aan. Maar belangrijker nog: hoe lossen we dit op?

"Het beste wat je kunt doen is zorgen dat de bouwproductie omhoog gaat, weet de premier. Ook belanghebbende partijen als de Woonbond zeggen dit al jaren. Er is een tekort van meer dan 200.000 woningen. Het kabinet wil er 75.000 per jaar bijbouwen om een inhaalslag te maken, maar dat lukt niet."

Delen

De woningnood is hoog

"Het gebrek aan locaties is volgens woningcorporaties, die volgens de plannen 34.000 woningen per jaar voor hun rekening zouden moeten nemen slechts een deel van het probleem. Er is ook een gebrek aan geld om te investeren, onder meer doordat ze een verhuurdersheffing moeten betalen. Verder zijn er te weinig bouwbedrijven (en -personeel) om de werkzaamheden uit te voeren."

De woningnood is hoog en de oplossing complex. Toch zijn er, als er anders naar woningbouw wordt gekeken, mogelijkheden om de ambitieuze doelstelling van 75.000 woningen per jaar te realiseren. Flexibele woningbouw is een perfecte oplossing voor de woonuitdagingen van deze tijd. Woonlabel NEZZT geeft hier uitstekend invulling aan door appartementen voor woningcorporaties te bouwen die flexibel, snel, betaalbaar en circulair zijn. Het vereist alleen een andere manier van denken...

Bron: ad.nl

Customer Care De Meeuw

Wilt u weten wat de mogelijkheden voor u zijn?

Neem voor meer informatie contact met ons op.