Voor meer informatie kun je contact opnemen met een medewerker van De Meeuw. Bel ons via onderstaand telefoonnummer, of mail ons.
Meteen op de hoogte van het laatste nieuws, meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Gemeente zeist
Onderwijs & Overheid Onderwijs Schoolgebouw
Home / Nieuws /

Gemeente Zeist en HEVO op bezoek bij De Meeuw:

“Ik heb een beeld van een grote productiehangar”

De basisscholen zijn alweer enige tijd open. Ook de drie basisscholen in Zeist, die de komende vijf tot zeven jaar om de beurt gebruik zullen maken van een zogenaamde wissellocatie. Tijdelijke huisvesting die De Meeuw gaat verzorgen in opdracht van de gemeente Zeist. “We waren benieuwd naar het bouwproces en hebben gevraagd of we dat mochten komen bekijken. De Meeuw wilde het ons graag laten zien.”


De drie eigen basisscholen moeten worden gerenoveerd en verduurzaamd. Dat maakte vervangende huisvesting noodzakelijk, waarbij de gemeente Zeist ervoor koos één wissellocatie in te zetten. De gemeente kiest voor één nieuw gebouw, omdat tijdelijke huisvesting op één centrale plek voordeliger is. Bovendien ontbreekt het aan geschikte panden of braakliggende terreinen. De bedoeling is dat de schoolbel na de zomervakantie voor het eerst zoemt en de klaslokalen van het tweelaagse gebouw zich dagelijks zullen vullen met basisschoolleerlingen.

Marktconsultatie

De Meeuw kwam in beeld door adviesbureau HEVO uit ’s-Hertogenbosch, dat de gemeente Zeist adviseert over huisvesting en vastgoed. We spreken Brian Scott van de gemeente Zeist en Joan Ruiz Pion voorafgaand aan hun rondleiding: “Omdat het de eerste keer is dat we ervoor kiezen tijdelijke huisvesting in volledige eigendom elders te plaatsen dan direct naast of dichtbij de school, ondernamen we in september 2020 een marktconsultatie. Door voor dit model te kiezen dienen we meerdere doelen in plaats van maar één bestemming. Dat laatste is kostbaar en inefficiënt en een werkwijze die we willen doorbreken. Naar aanleiding hiervan hadden we aanvankelijk drie partijen op ons lijstje staan om de tijdelijke huisvesting te verzorgen. HEVO had ervaring met De Meeuw. Op die manier is jullie onderneming als leverancier in beeld gekomen.”

Reputatie


Wat beide partijen aansprak was de reputatie van De Meeuw. Scott: “Het is een partij die landelijk werkt en al vele jaren actief is in modulaire bouw. Een gerenommeerde, betrouwbare partner dus. Bovendien was in de uitvraag terugkoop in de basis opgenomen, en ook daar kon De Meeuw aan voldoen. We hebben goede hoop dat we de verbouwingen in vijf jaar kunnen afronden, maar er kan altijd een kink in de kabel komen. Vandaar dat we een slag om de arm hebben genomen en de tijdelijke huisvesting voor de duur van vijf tot zeven jaar afnemen.”

Taallessen

Behalve als schoolgebouw fungeert de huisvesting buiten schooltijd als voorziening voor de buurt. “De huisvesting staat in een wijk waar veel behoefte is aan een accommodatie voor bijvoorbeeld gymnastiek- of taallessen. Een plek waar buurtbewoners kunnen samenkomen. We wilden dat de locatie zou bijdragen aan de sociale binding in de wijk”, aldus Scott. Ruiz-Pion: “Het gaat om een twee laags gebouw dat wordt samengesteld op basis van de herinzet van 90 Kombi 21 modules. Dadelijk gaan we zien hoe het productieproces in zijn werk gaat. Ik heb een beeld van een hele grote hangar waarin de modules worden gerenoveerd en gebouwd. Ik ben benieuwd of dat klopt.”

De wissellocatie van de gemeente Zeist is een twee laags gebouw dat wordt samengesteld op basis van de herinzet van 70 zogenaamde Kombi 21 modules die nu nog in Almelo staan, plus 20 gerenoveerde Kombi 21 modules. Deze voorziet De Meeuw van een nieuwe binnenafwerking en installaties. De tijdelijke huisvesting wordt gedeeltelijk voorzien van een houten gevel. Doordat het om herinzet van modulaire bouw gaat, is dit een bijzonder circulaire methode om tijdelijke huisvesting te realiseren.

Duurzaam gebouw

Laatste nieuws