Home Nieuws Gemeente Zeist en HEVO op bezoek bij De Meeuw

Gemeente Zeist en HEVO op bezoek bij De Meeuw

“Ik heb een beeld van een grote productiehangar”

De basisscholen zijn alweer enige tijd open. Ook de drie basisscholen in Zeist, die de komende vijf tot zeven jaar om de beurt gebruik zullen maken van een zogenaamde wissellocatie. Tijdelijke huisvesting die De Meeuw gaat verzorgen in opdracht van de gemeente Zeist. “We waren benieuwd naar het bouwproces en hebben gevraagd of we dat mochten komen bekijken. De Meeuw wilde het ons graag laten zien.”

De drie eigen basisscholen moeten worden gerenoveerd en verduurzaamd. Dat maakte vervangende huisvesting noodzakelijk, waarbij de gemeente Zeist ervoor koos één wissellocatie in te zetten. De gemeente kiest voor één nieuw gebouw, omdat tijdelijke huisvesting op één centrale plek voordeliger is. Bovendien ontbreekt het aan geschikte panden of braakliggende terreinen. De bedoeling is dat de schoolbel na de zomervakantie voor het eerst zoemt en de klaslokalen van het tweelaagse gebouw zich dagelijks zullen vullen met basisschoolleerlingen.

Delen

Marktconsultatie

De Meeuw kwam in beeld door adviesbureau HEVO uit ’s-Hertogenbosch, dat de gemeente Zeist adviseert over huisvesting en vastgoed. We spreken Brian Scott van de gemeente Zeist en Joan Ruiz Pion voorafgaand aan hun rondleiding: “Omdat het de eerste keer is dat we ervoor kiezen tijdelijke huisvesting in volledige eigendom elders te plaatsen dan direct naast of dichtbij de school, ondernamen we in september 2020 een marktconsultatie. Door voor dit model te kiezen dienen we meerdere doelen in plaats van maar één bestemming. Dat laatste is kostbaar en inefficiënt en een werkwijze die we willen doorbreken. Naar aanleiding hiervan hadden we aanvankelijk drie partijen op ons lijstje staan om de tijdelijke huisvesting te verzorgen. HEVO had ervaring met De Meeuw. Op die manier is jullie onderneming als leverancier in beeld gekomen.”

Taallessen

Behalve als schoolgebouw fungeert de huisvesting buiten schooltijd als voorziening voor de buurt. “De huisvesting staat in een wijk waar veel behoefte is aan een accommodatie voor bijvoorbeeld gymnastiek- of taallessen. Een plek waar buurtbewoners kunnen samenkomen. We wilden dat de locatie zou bijdragen aan de sociale binding in de wijk”, aldus Scott. Ruiz-Pion: “Het gaat om een twee laags gebouw dat wordt samengesteld op basis van de herinzet van 90 Kombi 21 modules. Dadelijk gaan we zien hoe het productieproces in zijn werk gaat. Ik heb een beeld van een hele grote hangar waarin de modules worden gerenoveerd en gebouwd. Ik ben benieuwd of dat klopt.”

Reputatie

Wat beide partijen aansprak was de reputatie van De Meeuw. Scott: “Het is een partij die landelijk werkt en al vele jaren actief is in modulaire bouw. Een gerenommeerde, betrouwbare partner dus. Bovendien was in de uitvraag terugkoop in de basis opgenomen, en ook daar kon De Meeuw aan voldoen. We hebben goede hoop dat we de verbouwingen in vijf jaar kunnen afronden, maar er kan altijd een kink in de kabel komen. Vandaar dat we een slag om de arm hebben genomen en de tijdelijke huisvesting voor de duur van vijf tot zeven jaar afnemen.”

Circulaire bouwmethode


De wissellocatie van de gemeente Zeist is een tweelaags gebouw dat wordt samengesteld op basis van de herinzet van 70 zogenaamde Kombi 21 modules die nu nog in Almelo staan, plus 20 gerenoveerde Kombi 21 modules. Deze voorziet De Meeuw van een nieuwe binnenafwerking en installaties. De tijdelijke huisvesting wordt gedeeltelijk voorzien van een houten gevel. Doordat het om herinzet van modulaire bouw gaat, is dit een bijzonder circulaire methode om tijdelijke huisvesting te realiseren.

Customer Care De Meeuw

Wilt u weten wat de mogelijkheden voor u zijn?

Neem voor meer informatie contact met ons op.

Projecten

Het Octaaf 3

Kindcentrum Toon, Nijmegen

In september 2020 is het nieuwe schoolgebouw aan de Symfoniestraat in Nijmegen in gebruik genomen. Een spiksplinternieuw...

Meer informatie
Kindcentrum Toon, Nijmegen
In september 2020 is het nieuwe schoolgebouw aan de Symfoniestraat in Nijmegen in gebruik genomen. Een spiksplinternieuw gebouw vol mogelijkheden, om kinderopvang, onderwijs en activiteiten optimaal vorm te geven. Een...
Meer informatie
ROER College Schöndeln website 20200910 0017

Roer College, Roermond

In verband met het samenvoegen van twee locaties ontstond er een ruimtevraag, welke op korte termijn kwalitatief...

Meer informatie
Roer College, Roermond
In verband met het samenvoegen van twee locaties ontstond er een ruimtevraag, welke op korte termijn kwalitatief voor een geschatte gebruiksperiode van 15 jaar diende te worden opgelost. Of De...
Meer informatie
05 TW TASC Leerplein websize

TASC: Een inspirerende leeromgeving voor techniekonderwijs in Amsterdam

In augustus 2019 opende de expatschool in Amsterdam de deuren van een nieuw modulair gebouw voor de...

Meer informatie
TASC: Een inspirerende leeromgeving voor techniekonderwijs in Amsterdam
In augustus 2019 opende de expatschool in Amsterdam de deuren van een nieuw modulair gebouw voor de eerste 250 internationale leerlingen van Amsterdam International Community School (AICS). Architectenbureau Burton Hamfelt...
Meer informatie