Home Nieuws Flexibel bouwer De Meeuw en A van Liempd sloopbedrijven bouwen hun samenwerking uit

Flexibel bouwer De Meeuw en A van Liempd sloopbedrijven bouwen hun samenwerking uit

De Meeuw, specialist in modulair en flexibel bouwen, en A. van Liempd Sloopbedrijven uit Sint-Oedenrode gaan hun partnership op het gebied van hergebruik van bouwmaterialen en het versterken van circulaire bouwketens verder uitbouwen.

Beide partners willen hun netwerken voor circulair bouwen en ondernemen dichter bij elkaar brengen, niet alleen in de innovatieve regio Eindhoven, maar ook daarbuiten. Daarnaast gaat De Meeuw meer gebruik maken van de kennis en ervaring die A. Van Liempd heeft met het demonteren van gebouwen - met zo min mogelijk beschadiging van materialen - en met het vervolgtraject van scheiden en sorteren van grondstoffen. Mogelijke opties zijn bijvoorbeeld het opzetten van trainingen en het aanscherpen van instructies voor de demontage-teams.

Delen

Maximalisatie van hergebruik

Bij de renovatie van modules voor nieuwe bouwprojecten in de markten Zorg, Onderwijs, Bedrijfsleven en Wonen, streeft De Meeuw naar maximalisatie van hergebruik van bouwmaterialen. Dat gebeurt direct in de eigen fabriek in Oirschot of in samenspraak met toeleveranciers door middel van het retour leveren van gebruikte materialen en grondstoffen aan de fabrikant voor recycling. De derde route voor hergebruik loopt naar de markt voor tweedehands bouwmaterialen. A. Van Liempd Sloopbedrijven heeft via haar dochter gebruiktebouwmaterialen.com in de afgelopen twee jaar een keur aan gebruikte bouwmaterialen van De Meeuw afgenomen. Denk hierbij aan kunststof kozijnen, sanitair, keukenblokken, dakramen, lichtkoepels, radiatoren, damwandplaten en bestrating. Al deze materialen worden vervolgens na sortering met een trackingsysteem voor de herkomst, aangeboden aan de particuliere en zakelijke markt (o.a. architecten, aannemers en woningcorporaties).

‘’Modulair, circulair bouwen en circulair slopen - of beter gezegd: demonteren en sorteren - sluiten uitstekend aan op hedendaagse maatschappelijke trends in duurzaamheid.’’

Arie van Liempd, Directeur A. van Liempd Sloopbedrijven

Co-creatie binnen de bouwketens

Paul Megens, Hoofd Inkoop van De Meeuw: “Circulair bouwen in de praktijk mogelijk maken, staat bij De Meeuw hoog in het vaandel. Een zakelijk partner als A. Van Liempd Sloopbedrijven heeft precies dezelfde instelling: niet over circulariteit praten, maar circulair “doen”. Zo word je van een sloper een demontage specialist, grondstoffendelver en digitale markt voor 2e-hands bouwmaterialen. Circulair bouwen is een proces van co-creatie binnen de bouwketens. Met onze gedeelde ervaring, kennis en ambities om circulair bouwen verder te brengen in Nederland, kunnen wij elkaar - maar ook andere bedrijven - verder helpen op dit pad.”

Demonteren en sorteren

Ook voor directeur Arie van Liempd zijn De Meeuw en zijn bedrijf voor de hand liggende bondgenoten: “Modulair, circulair bouwen en circulair slopen - of beter gezegd: demonteren en sorteren - sluiten uitstekend aan op hedendaagse maatschappelijke trends in duurzaamheid, klimaatvriendelijkheid en het tegengaan van verspilling, maar ook op behoeften aan meer flexibiliteit en ontzorgen. De kansen en mogelijkheden zijn groot. Een sparring partner en een helpende hand over en weer komen dan zeker van pas."

Paul Megens

Wilt u weten wat de mogelijkheden voor u zijn?

Neem voor meer informatie contact met ons op.