Voor meer informatie kun je contact opnemen met een medewerker van De Meeuw. Bel ons via onderstaand telefoonnummer, of mail ons.
Meteen op de hoogte van het laatste nieuws, meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Nieuws Eerste woningen geplaatst aan kanaaldijk in purmerend wonen woning
Wonen
Home / Nieuws /

Eerste woningen geplaatst aan kanaaldijk in Purmerend

Op maandag 18 november zijn de eerste tijdelijke woningen aan de Kanaaldijk in Purmerend geplaatst. In totaal plaatst De Meeuw twintig woningen in drie bouwlagen en een berging op het terrein in de wijk Kop West.

De woningen zijn volledig in de fabriek gebouwd en worden de komende dagen naar de bouwlocatie gereden. Ondanks dat het om tijdelijke woningen gaat voldoen de woningen aan het ‘bouwbesluit nieuwbouw woonfunctie’. Ook de bouwkundige schil voldoet volledig aan de eisen van het permanente bouwbesluit.

Naar verwachting kunnen de eerste bewoners begin 2020 hun flexibele woning betrekken voor de duur van maximaal twee jaar. Na tien jaar worden de woningen weer afgebroken om ergens anders weer opnieuw ingezet te kunnen worden.

Krapte op de woningmarkt

In Purmerend worden het komende jaar nog 180 extra tijdelijke woningen op drie andere locaties geplaatst om iets te doen aan de woningnood in de gemeente. “De woningmarkt is hier heel gespannen, mede omdat we dicht tegen Amsterdam aan liggen. De wachttijd voor sociale huur loopt op tot 11 of 12 jaar”, aldus wethouder Thijs Kroese op regiopurmerend.nl. “En de stap van sociale huur naar koop is groot. Er is niet echt een betaalbaar middenhuursegment.

Slider1 plaatsing units kanaaldijk purmerend 2019 5

Eerste woningen geplaatst aan kanaaldijk in purmerend

Slider2 plaatsing units kanaaldijk purmerend 2019 5

Eerste woningen geplaatst aan kanaaldijk in purmerend

Slider3 plaatsing units kanaaldijk purmerend 2019 5

Eerste woningen geplaatst aan kanaaldijk in purmerend

Slider4 plaatsing units kanaaldijk purmerend 2019 5

Eerste woningen geplaatst aan kanaaldijk in purmerend

Laatste nieuws