Home Nieuws Klant aan het woord: Engie

Klant aan het woord: Engie

Mooi in de omgeving

Midden in het buitengebied in het groen, tussen Maas en kanaal ligt de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) van Stein. Een landelijke omgeving is het decor van de nieuwe huisvestiging van de zuiveringsinstallatie die, geheel corona-proof, binnen no-time is neergezet.

Het kenmerkende design van De Meeuw met haar blauwgrijze kleuren misstaat niet in de groene omgeving. “Als je aankomt, ziet het er strak en afgewerkt uit”, vertelt Nico Bemelmans, constructiemanager bij Engie. Engie is al jarenlange partner van de Meeuw en doet daarnaast ook in haar eigen projecten een beroep op de kwaliteiten van het bedrijf van de toekomstbouwers. “Bij Engie vernieuwen we rioolwaterzuiveringen. Daarbij doen we het leidingwerk en de bekabeling, maar ook het onderhoud. Veel van deze projecten doen we samen met De Meeuw.”


Delen

Bomen op het terrein

Een tiental bomen en reeds aanwezige putten kenmerkte het terrein van de rioolwaterzuiveringsinstallatie. Daar moest in de bouw rekening mee gehouden worden. “De bomen gingen we niet kappen”, zegt Bemelmans. “Het gebouw moest daarom om de bomen en putten heen gemaakt worden. Daardoor heeft het die bijzondere vorm gekregen met een soort inhammen in het gebouw. Daarnaast is er gekozen voor een andere trap: een rechte buitentrap in plaats van een trap die vlak tegen het gebouw staat. Door de combinatie van dat en de bomen, komt het geheel heel natuurlijk over.”

‘’De wendbaarheid die De Meeuw zo kenmerkend maakt, kwam ook in dit project goed van pas. De ideeën en wijzigingen die we voor ons zagen in het design werden heel snel opgepakt. Er werd gelijk gereageerd. Maar ook daarna is die flexibiliteit gebleken.’’

Nico Bemelmans, Constructiemanager bij Engie

1.5 Meter gangpaden

Bemelmans: “De eerste designs lagen er al toen Corona uitbrak. Er werd heel makkelijk geschakeld en opnieuw gekeken hoe we het geheel konden aanpassen om toch voor iedereen een veilige werkplek te creëren. Dat zie je terug in de gangen, die niet alleen breder zijn dan normaal gesproken, maar er is ook bestickering op de muren en op de grond met looprichtingen en manieren om mensen erop te attenderen afstand te houden. Ook in de kantine is er ruimte om veilig te pauzeren. Er is plek vrijgehouden tussen de stoelen en er is duidelijk aangegeven waar wel en niet veilig gepauzeerd kan worden.”

Waardering voor ruimte en snelheid

Het pand biedt werkruimte aan een vijftigtal gebruikers en is binnen een week op locatie gebouwd. De huisvestiging wordt ongeveer 1,5 tot 2 jaar gebruikt, ten tijde van de bouw van de vernieuwde rioolwaterinstallatie. Bemelmans: “De reacties van de mensen zijn heel goed. De ruimte wordt ontzettend gewaardeerd, juist in deze tijd. De samenwerking met De Meeuw is, zoals altijd, heel goed bevallen. Snel en adequaat reageren en een uitstekende afwerking van de huisvestiging.”

Projecten

Connexxion Haarlem Zijaanzicht

Connexxion Haarlem

De samenwerking met Connexxion - één van de grootste mobiliteitsbedrijven van ons land en onderdeel van Transdev...

Meer informatie
Connexxion Haarlem
De samenwerking met Connexxion - één van de grootste mobiliteitsbedrijven van ons land en onderdeel van Transdev Nederland – leidde tot alweer de derde tijdelijke huisvesting die De Meeuw voor...
Meer informatie
Bp maasvlakte 01

BP Maasvlakte

Nadat De Meeuw in 2014 voor BP een explosiebestendig gebouw heeft geplaatst, kregen we in 2015 opnieuw...

Meer informatie
BP Maasvlakte
Nadat De Meeuw in 2014 voor BP een explosiebestendig gebouw heeft geplaatst, kregen we in 2015 opnieuw de vraag naar extra huisvesting. In dit geval een contractorgebouw op de Maasvlakte...
Meer informatie
Rijkswaterstaat 008

Rijkswaterstaat

Meer informatie
Rijkswaterstaat
Meer informatie