Voor meer informatie kun je contact opnemen met een medewerker van De Meeuw. Bel ons via onderstaand telefoonnummer, of mail ons.
Meteen op de hoogte van het laatste nieuws, meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Engie rioolwaterzuiveringsinstallatie RWZI van Stein vooraanzicht omgeving
Home / Nieuws /

Klant aan het woord: Engie

Midden in het buitengebied in het groen, tussen Maas en kanaal ligt de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) van Stein. Een landelijke omgeving is het decor van de nieuwe huisvestiging van de zuiveringsinstallatie die, geheel corona-proof, binnen no-time is neergezet.


Mooi in de omgeving

Het kenmerkende design van De Meeuw met haar blauwgrijze kleuren misstaat niet in de groene omgeving. “Als je aankomt, ziet het er strak en afgewerkt uit”, vertelt Nico Bemelmans, constructiemanager bij Engie. Engie is al jarenlange partner van de Meeuw en doet daarnaast ook in haar eigen projecten een beroep op de kwaliteiten van het bedrijf van de toekomstbouwers. “Bij Engie vernieuwen we rioolwaterzuiveringen. Daarbij doen we het leidingwerk en de bekabeling, maar ook het onderhoud. Veel van deze projecten doen we samen met De Meeuw.”


Quote open

Altijd wendbaar

De wendbaarheid die De Meeuw zo kenmerkend maakt, kwam ook in dit project goed van pas. “De ideeën en wijzigingen die we voor ons zagen in het design werden heel snel opgepakt”, legt Bemelmans uit. “Er werd gelijk gereageerd, of het nu ging om het draaien van een stuk of extra stroompunten aanleggen.” Maar ook daarna is die flexibiliteit gebleken.

Quote close

1.5 Meter gangpaden

Bemelmans: “De eerste designs lagen er al toen Corona uitbrak. Er werd heel makkelijk geschakeld en opnieuw gekeken hoe we het geheel konden aanpassen om toch voor iedereen een veilige werkplek te creëren. Dat zie je terug in de gangen, die niet alleen breder zijn dan normaal gesproken, maar er is ook bestickering op de muren en op de grond met looprichtingen en manieren om mensen erop te attenderen afstand te houden. Ook in de kantine is er ruimte om veilig te pauzeren. Er is plek vrijgehouden tussen de stoelen en er is duidelijk aangegeven waar wel en niet veilig gepauzeerd kan worden.”

Waardering voor ruimte en snelheid

Het pand biedt werkruimte aan een vijftigtal gebruikers en is binnen een week op locatie gebouwd. De huisvestiging wordt ongeveer 1,5 tot 2 jaar gebruikt, ten tijde van de bouw van de vernieuwde rioolwaterinstallatie. Bemelmans: “De reacties van de mensen zijn heel goed. De ruimte wordt ontzettend gewaardeerd, juist in deze tijd. De samenwerking met De Meeuw is, zoals altijd, heel goed bevallen. Snel en adequaat reageren en een uitstekende afwerking van de huisvestiging.”