Home Nieuws Doe Maar Duurzaam: modulair gebouw verhuist naar een nieuwe stek

Doe Maar Duurzaam: modulair gebouw verhuist naar een nieuwe stek

De transformatie van een gebouw dat ooit een zorginstelling was naar vernieuwend woonconcept is nagenoeg voltooid. Het uit modulaire units bestaande gebouw is gerevitaliseerd en getransporteerd naar haar nieuwe plek in Amsterdam. Bijna alle 250 woningen zijn nu opgeleverd, dus voor het einde van het jaar heeft zowel student als statushouder een nieuw huis. Doe Maar Duurzaam (RTL7) maakte een filmitem over een pareltje van NEZZT, het woonconcept van De Meeuw: ‘Stek Oost’.

Delen

Modulair’ en ‘circulair’ zijn allang geen trends meer

Marien de Langen, bestuursvoorzitter woningcorporatie Stadgenoot, vertelt dat hedendaagse begrippen als ‘modulair’ en ‘circulair’ allang geen trends meer zijn, maar gaan behoren tot de normale werkwijze. “Bij ‘Stek Oost’ waren dit ook de belangrijkste uitgangspunten. Ten eerste om de energielasten voor huurders zo laag mogelijk te houden en het milieu zo min mogelijk te belasten. Ten tweede omdat de woningen er twaalf jaar zullen staan en ze daarna weer een andere bestemming krijgen.”

Snel, efficiënt en flexibel

Paul Megens, De Meeuw: “Modulaire en circulaire bouw gaan heel goed samen. Er wordt 75% minder bouwafval gecreëerd, je hebt een lagere CO2-emissie, minder transportbewegingen en maximale focus op hergebruik. Naast de aandacht voor materialen, is het ontwerp maximaal aanpasbaar aan de wensen van de klant. Altijd passend, in iedere situatie, voor elke doelgroep.”

Sociale duurzaamheid

‘Stek Oost’ is ook een plek waar veel waarde wordt gehecht aan gemeenschapszin. Marien de Langen wilde er met dit project voor zorgen dat statushouders hun weg vinden in de samenleving. Die ‘community-gedachte’ wordt dan ook gestimuleerd door de aanwezigheid van gemeenschappelijke ruimtes en de wekelijkse inzet van bewoners voor de gemeenschap. Hiermee is ruimte gecreëerd voor ontmoeting en interactie.

“Nu is er een prachtige combinatie gerealiseerd waar duurzaamheid en circulariteit in de vorm van nieuwe (tijdelijke) woningen voor statushouders samenkomen”, aldus De Langen. Stadgenoot en De Meeuw - NEZZT hebben elkaar dan ook gevonden in hun visie op toekomstbestendige huisvesting voor de particuliere woningmarkt.

Customer Care De Meeuw

Wilt u weten wat de mogelijkheden voor u zijn?

Neem voor meer informatie contact met ons op.