Meer

De Meeuw is al 15 jaar hoofdsponsor van de vereniging en shirtsponsor van de selectie van voetbalvereniging Oirschot Vooruit. Ook zijn veel werknemers van De Meeuw verbonden aan de vereniging. Gezien de jarenlange relatie tussen De Meeuw en Oirschot Vooruit was het logisch om de bouw van een nieuw sportcomplex uit te besteden aan De Meeuw. Daarbij was snelheid geboden, het nieuwe voetbalseizoen stond namelijk al voor de deur. Samen met de architecten van BOUWKUNST, is het gelukt om in drie maanden tijd een nieuwe kantine en kleedkamers neer te zetten en deze ‘turnkey’ op te leveren.

 

"IK BEN HEEL ERG TEVREDEN OVER DE SNELHEID WAARMEE HET PAVILJOEN GEBOUWD IS! WE KONDEN DIT TIJDENS DE ZOMERSTOP REALISEREN, ZODAT ER GEEN TIJDELIJKE VOORZIENING NODIG WAS.”
KEES SWAANEN, VOORZITTER OIRSCHOT VOORUIT

Het zogenoemde voetbalpaviljoen voldoet aan alle nieuwbouweisen en blijft permanent staan. Daarbij is rekening gehouden met nieuwe wet- en regelgeving, zoals de BENG-eisen: bijna energie neutrale gebouwen. Centraal in deze eisen staat de energiebehoefte, het aandeel primair fossiel energieverbruik en het aandeel hernieuwbare energie. De douches zijn waterbesparend door het gebruik van aanwezigheidsdetectie. De ventilatie wordt aangestuurd door hydrostaten, zodat deze nooit langer in bedrijf zijn dan nodig. Verder is vloerverwarming aangelegd, zijn er aanwezigheidsschakelaars voor verlichting aangebracht en zijn beide gebouwen uitgevoerd met Ledverlichting. De kozijnen, inclusief de grote glaspuien, zijn uitgevoerd met triple glas (driedubbel glas). In nieuwe kleedkamers is gebruik gemaakt van de herinzet van een bestaande ketel. Het paviljoen is verder voorbereid op een warmtepomp in combinatie met zonnepanelen.

 

READY-TO-USE

Voor de inrichting van de kleedkamers gebruikte De Meeuw hoogwaardige, onderhoudsvriendelijke materialen. Een compleet ingerichte keuken en bar zijn voor de oplevering geplaatst en getest, zodat het paviljoen direct in gebruik genomen kon worden.

PARTICIPATIE

Ondanks de strakke deadline is veel ruimte geboden aan vrijwilligers en bedrijven, dan wel sponsoren die een sociale verbintenis hebben met de voetbalclub, om zo te participeren in het project. Dat vereiste een goede afstemming, maar de samenwerking en interactie die daardoor ontstond, gaf een extra dimensie aan het project. Kees Swaanen: “de leden zijn zeer enthousiast en echt onder de indruk van de uitstraling van het gebouw.”

BELEVING

Het nieuwe paviljoen heeft een verhoogde ligging. Door de verdraaiing in het gebouw en de grote glaspuien heeft men perfect zicht op alle omliggende velden. Hierdoor vormt het paviljoen echt het centrum van de club.

De Meeuw maakt onder andere ruimte voor:

Toestemming plaatsen cookies

Deze website maakt gebruik van functionele, statistische en social media & overige cookies. Als u wilt aanpassen welke cookies en scripts gebruikt mogen worden, kunt u hieronder uw instellingen wijzigen.

Meer informatie is beschikbaar in de privacy- en cookiestatement.