Meer

Prikkelvrij gebouw

Prikkelvrij gebouw voor kinderen met psychiatrische stoornis.

In opdracht van Cyclusbouw heeft De Meeuw het nieuwe onderkomen gerealiseerd voor Curium-LUMC in Oegstgeest. Dit nieuwe onderwijs- en therapiegebouw biedt onderdak aan vijftig kinderen met een (ernstige) psychiatrische stoornis en is eind vorig jaar in gebruik genomen. Het gebouw heeft een hoge mate van flexibiliteit, waarbij zowel de buitenzijde als de binnenzijde aan te passen zijn.

Tijdens de bouw van dit innovatieve pand is rekening gehouden met een reeks belangrijke eisen, waaronder een hoge geluidsisolatie en time-out zones. Deze time-out zones zijn zo gepositioneerd dat ze zijn afgeschermd van prikkels van buitenaf. Door het gebruik van meerdere paneelwanden zijn de ruimten eenvoudig voor meerdere doeleinden te gebruiken. Zo zijn therapielokalen snel om te bouwen tot een gemeenschappelijke ruimte.

Curium-LUMC, een academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie, gebruikt het gebouw voor therapie en onderwijsactiviteiten voor klinisch opgenomen kinderen met psychiatrische stoornissen. Beneden in het gebouw zijn de therapieruimtes gehuisvest en boven worden onderwijsactiviteiten georganiseerd.

We zijn blij dat we op zo'n korte termijn de beschikking hebben gekregen over een gebouw met een duurzame uitstraling, een flexibele indeling en een fijne sfeer voor de kinderen en jongeren die bij ons in behandeling zijn
Charlotte van Baaren, Hoofd Facilitaire Dienst bij Curium-LUMC

De Meeuw maakt onder andere ruimte voor:

Toestemming plaatsen cookies

Deze website maakt gebruik van functionele, statistische en social media & overige cookies. Als u wilt aanpassen welke cookies en scripts gebruikt mogen worden, kunt u hieronder uw instellingen wijzigen.

Meer informatie is beschikbaar in de privacy- en cookiestatement.