Voor meer informatie kun je contact opnemen met een medewerker van De Meeuw. Bel ons via onderstaand telefoonnummer, of mail ons.
Meteen op de hoogte van het laatste nieuws, meld je aan voor onze nieuwsbrief.
PAM 03
Zorg Geestelijke gezondheidszorg Jeugdzorg
Home / Nieuws /

De Meeuw plaatst eerste modules voor woonlocatie Ellemare van Pameijer

Op maandag 18 oktober jl. werden de eerste modules geplaatst voor de nieuwe, duurzame woonlocatie Ellemare in Rotterdam- Zuid. In opdracht van Pameijer bouwt De Meeuw daar de modulaire huisvesting voor begeleid wonen waar straks 23 cliënten hun eigen appartement betrekken. Een gebeurtenis die het verdiende om bij stil te staan, wat Pameijer en De Meeuw gezamenlijk deden. Het werd een vrolijke bijeenkomst, waarbij één van de cliënten achter de knoppen van de hijskraan zat. Iets wat hij met veel plezier en verve deed.

Succesvolle samenwerking

In aanwezigheid van Pameijer-bestuurder Arend Vreugdenhil en commercieel directeur Joziene van de Linde van De Meeuw werd met een woordje, een toost en biologisch afbreekbare confetti stilgestaan bij deze belangrijke mijlpaal. Dat deden zij samen met andere belangrijke sleutelpersonen die aan de wieg stonden van dit initiatief, dat door alle betrokkenen met groot enthousiasme wordt ontvangen. Ook enkele toekomstige bewoners, familieleden, medewerkers en buurtbewoners kwamen kijken hoe één van de modules inclusief zeildoek met een impressie van het woongebouw op zijn plaats werd gehesen. Op die manier werd het een vrolijke bijeenkomst onder de zon, waarbij in woord en daad nog maar eens werd benadrukt hoe belangrijk de geborgenheid van een eigen thuis is: de grote gemene deler waarmee het allemaal begon. Want de meeste bewoners gaan straks voor het eerst ervaren wat het betekent om een eigen plek in de vorm van een appartement te hebben.

Ontmoetingsruimte

Als deze week alle modules zijn geplaatst, gaat De Meeuw starten met de afbouw van dit bijzondere woongebouw, dat straks bestaat uit een begane grond en een 1ste verdieping met 23 ruime appartementen. De woningen beschikken over een eigen woonkamer, keuken en badkamer. Ook heeft het gebouw straks een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte en tuin, die de toekomstige bewoners samen gaan inrichten en bijhouden. Het enthousiasme over de nieuwe huisvesting is groot en cliënten en medewerkers brachten zelf veel ideeën in. Onder meer over buitenverlichting, de inrichting van de ontmoetingsruimte en de binnentuin. Wordt dus vervolgd!

Laatste nieuws