Home Nieuws De Meeuw ontwerpt en bouwt accommodatie voor de UvA

De Meeuw ontwerpt en bouwt accommodatie voor de UvA

Van de Universiteit van Amsterdam (UvA) kreeg De Meeuw de mooie opdracht voor het ontwerp en de realisatie van een drielaagse onderwijsaccommodatie voor de locatie Roeterseilandcampus. Het gebouw bestaat straks uit 24 werkgroep ruimten (lokalen) en de oplevering van het gebouw staat gepland voor september 2022, bij de start van het nieuwe studiejaar.

Delen

Constructie met hedera-begroeiing voorziet in behoefte aan groen


Net voor de kerst van 2021 ontvingen De Meeuw van de UvA het exacte programma van eisen. Dit resulteerde in een schetsontwerp dat De Meeuw binnen een maand uitwerkte tot een geaccordeerd definitief ontwerp. Hiervoor werkte De Meeuw intensief samen met onze partners Equans en Van den Broek systemen, waarbij alle installaties – zoals de hoge ventilatie-eisen – in meerdere sessies werden besproken. Net als de wensen met betrekking tot audiovisuele middelen, beveiligings- en communicatie-installaties en akoestische voorzieningen die in de plannen werden meegenomen. Gedurende het proces lukte het De Meeuw steeds de opdrachtgever positief te verrassen. Iets wat de UvA kon waarderen en uiteindelijk resulteerde in een opdracht.


Comfort

Het definitieve programma bestaat uit een onderwijsaccommodatie in het One platform Lite-systeem van De Meeuw met een totale vloeroppervlakte van 2.957 m². Om het comfort van de studenten te waarborgen bedraagt de bouwkundige inwendige hoogte van de huisvesting 3.100 mm wat benodigd is in combinatie met het verlaagde systeemplafond dat in de verblijfsruimten is voorzien. De huisvesting bestaat uit zes werkgroep ruimten geschikt voor 50 studenten, drie werkgroep ruimten geschikt voor 40 studenten en 15 werkgroep ruimten met plaats voor 30 studenten. Daarnaast komen er faciliteiten als toiletruimtes, een lift voor mindervaliden personen en technische ruimtes.

Hedera-begroeiing


Aan de buitenzijde is de huisvesting voorzien van een zilvergrijze stalen lamellengevel met antracietkleurige raam- en deurkozijnen. Om de omwonenden tegemoet te komen met een groene omgeving wordt er een constructie aangebracht met hedera-begroeiing.


Stadscampus


De Roeterseilandcampus is één van de vier open stadscampussen van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en ligt in het centrum van Amsterdam. De campus is de thuisbasis van de faculteiten Economie en Bedrijfskunde, Maatschappij en Gedragswetenschappen en sinds 2017 ook van de faculteit der Rechtsgeleerdheid.