Voor meer informatie kun je contact opnemen met een medewerker van De Meeuw. Bel ons via onderstaand telefoonnummer, of mail ons.
Meteen op de hoogte van het laatste nieuws, meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Zayaz De Vliert Header
Wonen Studio Single Together
Home / Nieuws /

De Meeuw NEZZT levert 54 ‘flexwoningen’ op in De Vliert

4 maart 2021 ‘S-HERTOGENBOSCH – Begin deze week leverde De Meeuw NEZZT in opdracht van Woningcorporatie Zayaz 54 flexwoningen op in De Vliert. De woningen zijn onderdeel van een plan dat in totaal circa 500 woningen omvat op tien tijdelijke locaties in de stad. Dit plan is deels gebaseerd op het Sociaal Woonakkoord dat de gemeente opstelde met onder meer de woningcorporaties Zayaz en BrabantWonen.

Onder de noemer ‘Flexwonen’ wil het Ministerie van Binnenlandse Zaken in een groot aantal plaatsen met flexibele woonprojecten het nijpende woningtekort op de sociale woningmarkt aanpakken. Dat maakt het mogelijk maken op een snelle, duurzame en betaalbare manier te bouwen op tijdelijke locaties.

Voetbalclub

De Vliert is zo’n locatie. Op een braakliggend terrein nabij het stadion van FC Den Bosch in 's-Hertogenbosch realiseerde De Meeuw NEZZT in totaal 54 flexwoningen die vrijdag 26 februari 2021 formeel worden opgeleverd en overgedragen aan Zayaz. Daarbij gaat het onder meer om veertien studio’s waarvan er zeven bestemd zijn voor jongeren onder de 23 jaar, wat grotere woningen met twee slaapkamers voor kleine gezinnen én woningen speciaal voor lage middeninkomens.

Circulair karakter

Bij de bouw stond de kwaliteit-/prijsverhouding centraal, waarbij ook het duurzaamheidsakkoord van 2018-2025 werd meegewogen. De Meeuw NEZZT kreeg de opdracht destijds op basis van het beste plan in combinatie met een marktconforme prijs. Het duurzame en circulaire karakter van de woningen, alsmede de kwaliteit en uitstraling van huisvesting werden eveneens meegewogen bij de beoordeling.

Diverse bewonersgroep

De flexwoningen van De Vliert zijn bedoeld voor diverse bewonersgroepen. Wat de toekomstige bewoners gemeen hebben, is dat ze op korte termijn behoefte hebben aan woonruimte, zoals thuiswonende jongeren die graag op zichzelf willen gaan wonen. Of starters die te veel verdienen voor een sociale huurwoning, maar onvoldoende voor het afsluiten van een goede hypotheek. En dan zijn er nog woningzoekenden die voor een periode in een andere omgeving werken, mensen die tijdelijk zorg nodig hebben, statushouders, mantelzorgers en alleenstaande ouders met kinderen die vanwege een scheiding op zoek zijn naar een eigen woning.

Laatste nieuws