Voor meer informatie kun je contact opnemen met een medewerker van De Meeuw. Bel ons via onderstaand telefoonnummer, of mail ons.
Meteen op de hoogte van het laatste nieuws, meld je aan voor onze nieuwsbrief.
De meeuw levert ziekenhuizen huisvesting voor ct scans I V M Corona onderzoek
Zorg Ziekenhuis
Home / Nieuws /

De Meeuw levert ziekenhuizen huisvesting voor ct-scans ivm corona onderzoek

Met behulp van een CT-scan wordt duidelijk of iemand een longafwijking heeft als gevolg van besmetting met het coronavirus. Een aantal ziekenhuizen in Nederland, waaronder OLVG West in Amsterdam, plaatst daarom een zogenaamde ‘Corona Care Unit’ voor de ingang van het ziekenhuis.

In deze modulaire en flexibele gebouwen – geleverd door De Meeuw B.V. – kunnen patiënten die zijn doorverwezen door een huisarts of specialist een CT-scan laten maken. Als er op de scan tekenen van het coronavirus te zien zijn, worden de patiënten via een speciale ingang het ziekenhuis binnengebracht. Daar volgt nog een test om het virus vast te stellen. ‘Zo kunnen we ervoor zorgen dat patiënten onmiddellijk in isolatie gaan, zonder anderen te besmetten’, aldus een woordvoerder van OLVG West tegen at5.

De CT-scans worden samen met de huisvesting in een pakket door Philips aangeboden aan ziekenhuizen, om in deze uitzonderlijke tijden hun klanten in de medische zorg snel te kunnen ondersteunen. Thijs Linschoten, accountmanager bij De Meeuw: ‘In totaal leveren we vijf gelijksoortige gebouwen, deze gaan ook naar andere ziekenhuizen in Amsterdam, Rotterdam, Deventer en Leeuwarden. In het OLVG West is het gebouw in ongeveer een week neergezet nadat we de opdracht kregen.’

De meeuw levert ziekenhuizen huisvesting voor ct scans I V M Corona onderzoek

De meeuw levert huisvesting voor CT-scans

Slide 2

Slide 3

Slide 4