Voor meer informatie kun je contact opnemen met een medewerker van De Meeuw. Bel ons via onderstaand telefoonnummer, of mail ons.
Meteen op de hoogte van het laatste nieuws, meld je aan voor onze nieuwsbrief.
De Meeuw De Meeuw 7
Bedrijfsleven Onderwijs & Overheid Zorg Wonen
Home / Nieuws /

De Meeuw digitaliseert met Configure to Order

Het is zover. CtO is live!

We zijn live! De binnendienst van De Meeuw gebruikt de software van Configure to Order (CtO) daadwerkelijk voor het uitbrengen van offertes. De Meeuw is daarmee nu echt digitaal! In de eerste instantie beperken we ons weliswaar tot eenvoudige Flexicom-gebouwen van 1 bouwlaag en minder dan 10 modules, maar het is een begin en de opmaat naar grotere gebouwen met uiteenlopende functionaliteiten.

De primeur is voor onze collega’s van de binnendienst die de telefonische aanvragen van de Flexicoms voor hun rekening nemen.

Configure to Order in een notendop: wat is het precies en wat doet het?

Modulair bouwen is hot. De markt staat te springen om woningen en steeds meer traditionele bouwbedrijven zien de voordelen van deze bouwmethode en gaan ermee aan de slag. Alle reden voor De Meeuw om zijn voorsprong te willen behouden en zijn expertise in modulaire bouw uit te breiden. Met CtO perfectioneren we het bouwen volgens het bekende ‘lego-principe’ van ons bouwproces substantieel. Met CtO standaardiseren onze bouwmethode, zodat we binnenkort onze klanten sneller en flexibeler kunnen bedienen. Het resultaat: een betere concurrentiepositie, sneller groeien dan de markt en efficiënter en winstgevender werken.

Hoe werkt CtO?


Elke klantenorder stel je samen uit bestaande standaardblokken – of oplossingen. De bestelling gaat vervolgens in de productconfigurator. Daardoor is er minder werkvoorbereiding nodig, kun je snel een offerte uitbrengen en staat er minder druk op de levertijden. De klant is niet beperkt in aanbod en krijgt de oplossing die hij zoekt. Alleen de weg naar die oplossing toe wordt gestandaardiseerd. Denk aan de auto-industrie, waarbij je uitgaat van automerk, kiest voor een model en allerlei opties naar keuze. De variatiemogelijkheden en keuzes blijven eindeloos.


Nieuwe werkwijze


In de afgelopen weken hebben we de eerste CtO-offertes ingevoerd in het nieuwe systeem. Om meer gevoel te krijgen bij hoe de nieuwe manier van werken zich verhoudt tot de bestaande, hebben we parallel ook de ‘klassieke’ wijze gevolgd. We hebben geleerd in welke situaties we kunnen werken met de nieuwe software, en wanneer we nog moeten terugvallen op bestaande manier van offreren.

Software-intelligentie

Het wachten is nu op een de eerste geschikte offerte-aanvraag die binnen deze ‘eenvoudige’ parameters valt. Nou ja, het is maar wat je eenvoudig noemt. Tenslotte zit er heel wat ‘software-intelligentie’ achter een dergelijke aanvraag en kan er heel wat worden gevarieerd op het thema in termen van het exterieur en het exterieur van de individuele Flexicoms. Best spannend is deze ‘testcase’ ook.

Klantoplossingen


De afgelopen weken en ook de komende periode staan in het teken van de training van onze binnendienstcollega’s die momenteel met de software leren werken. Daarnaast is het belangrijk, te leren denken in klantoplossingen, opgebouwd uit standaard-Flexicoms met standaard-opties.


Geen begrenzingen


Na deze eerste start met de Flexicoms schuiven we verder op naar de meer complexe opdrachten. Ook de accountmanagers zullen met de nieuwe software gaan werken. Vooralsnog alleen voor de Flexicom. Parallel wordt gewerkt aan een koppeling met Revit zodat ook werkvoorbereiding de voordelen van het nieuwe systeem en de nieuwe manier gaat merken.


Standaard de toekomst in


Als de aanvragen bij de binnendienst tot 10 Flexicoms vlotjes via CtO verlopen, stappen we langzaam maar zeker over naar andere productielijnen. In eerste instantie de OnePlatformLite. Succesvol werken met CtO komt neer op het verkopen van standaard producten, ondersteund door standaard processen op basis van standaard data, waarmee we een substantiële stap in de toekomst zetten

Wat zijn de voordelen van CtO?

  • Betere kwaliteit van de producten
  • Minder fouten
  • Kortere levertijden
  • Meer innovatie en betere regie
  • Minder kosten

Wat betekent CtO voor de diverse disciplines?


Sales: focus op oplossingen die passen op de klantvraag in plaats van onze oplossingen op de klantvraag laten passen.


Uitvoering: efficiënter en effectiever werken, kleinere foutmarges en meer tijd voor specifieke klantwensen.


Productie: effectiever werken, betere materiaalbeschikbaarheid. Minder hollen en stilstaan omdat betrouwbaarder kan worden gepland.

Laatste nieuws