Home Nieuws De Meeuw digitaliseert met Configure to Order

De Meeuw digitaliseert met Configure to Order

Het is zover. CtO is live!

We zijn live! De binnendienst van De Meeuw gebruikt de software van Configure to Order (CtO) daadwerkelijk voor het uitbrengen van offertes. De Meeuw is daarmee nu echt digitaal! In de eerste instantie beperken we ons weliswaar tot eenvoudige Flexicom-gebouwen van 1 bouwlaag en minder dan 10 modules, maar het is een begin en de opmaat naar grotere gebouwen met uiteenlopende functionaliteiten.

De primeur is voor onze collega’s van de binnendienst die de telefonische aanvragen van de Flexicoms voor hun rekening nemen.

Delen

Configure to Order in een notendop: wat is het precies en wat doet het?

Modulair bouwen is hot. De markt staat te springen om woningen en steeds meer traditionele bouwbedrijven zien de voordelen van deze bouwmethode en gaan ermee aan de slag. Alle reden voor De Meeuw om zijn voorsprong te willen behouden en zijn expertise in modulaire bouw uit te breiden. Met CtO perfectioneren we het bouwen volgens het bekende ‘lego-principe’ van ons bouwproces substantieel. Met CtO standaardiseren onze bouwmethode, zodat we binnenkort onze klanten sneller en flexibeler kunnen bedienen. Het resultaat: een betere concurrentiepositie, sneller groeien dan de markt en efficiënter en winstgevender werken.

Hoe werkt CtO?


Elke klantenorder stel je samen uit bestaande standaardblokken – of oplossingen. De bestelling gaat vervolgens in de productconfigurator. Daardoor is er minder werkvoorbereiding nodig, kun je snel een offerte uitbrengen en staat er minder druk op de levertijden. De klant is niet beperkt in aanbod en krijgt de oplossing die hij zoekt. Alleen de weg naar die oplossing toe wordt gestandaardiseerd. Denk aan de auto-industrie, waarbij je uitgaat van automerk, kiest voor een model en allerlei opties naar keuze. De variatiemogelijkheden en keuzes blijven eindeloos.


Nieuwe werkwijze


In de afgelopen weken hebben we de eerste CtO-offertes ingevoerd in het nieuwe systeem. Om meer gevoel te krijgen bij hoe de nieuwe manier van werken zich verhoudt tot de bestaande, hebben we parallel ook de ‘klassieke’ wijze gevolgd. We hebben geleerd in welke situaties we kunnen werken met de nieuwe software, en wanneer we nog moeten terugvallen op bestaande manier van offreren.