Voor meer informatie kun je contact opnemen met een medewerker van De Meeuw. Bel ons via onderstaand telefoonnummer, of mail ons.
Meteen op de hoogte van het laatste nieuws, meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Nieuws de meeuw bouwt tijdelijk verpleeghuis gaanderen zorg comfort Tech min
Zorg Ouderenzorg
Home / Nieuws /

De Meeuw bouwt tijdelijk verpleeghuis in Gaanderen

In Gaanderen, West-Achterhoek, is gisteren gestart met de bouw van De Slingebeek: de gezamenlijke tijdelijke verpleeghuisvoorziening van de zorgorganisaties Azora, Markenheem en Sensire. Wethouder Frans Langeveld van gemeente Doetinchem gaf om 12:00 uur het officiële startsein.

De gezamenlijke bouw en het gebruik van De Slingebeek is een bijzondere vorm van regionale samenwerking in de zorg. De wachtlijsten voor verpleeghuiszorg in de (West-)Achterhoek zijn lang en zullen naar verwachting de komende jaren alleen maar toenemen. Het komt regelmatig voor dat ouderen vanuit het ziekenhuis of de revalidatieafdeling worden overgeplaatst naar een verpleeghuis buiten de vertrouwde regio, verder weg van familie en vrienden, omdat er in de buurt te weinig plaatsen beschikbaar zijn.

ZORG SAMEN

Azora, Markenheem en Sensire slaan de handen ineen en doen hier samen iets aan. Op het voormalige St. Jozef-terrein staat straks een speciale tijdelijke verpleeghuisvoorziening voor actief wachtende ouderen: ouderen die tijdelijke verpleeghuiszorg nodig hebben, omdat thuis de wachttijd overbruggen niet mogelijk is.

Voor deze mensen krijgt De Slingebeek 32 verpleeghuisplaatsen met vier huiskamers. Acht slaapkamers delen één gezamenlijke huiskamer. In een ander gedeelte van De Slingebeek zijn nog eens 32 plekken voor tijdelijke huisvesting van huidige bewoners van Sensire elders. Deze worden gebruikt in verband met de verbouwingen en renovaties van andere woonzorglocaties van Sensire.

VOORDELEN VAN CIRCULAIR BOUWEN

Een gedeelte van het pand wordt opgebouwd met modules die eerder onderdeel waren van een woonzorggebouw van ouderenzorginstelling tanteLouise. Door deze modules een tweede leven te geven kunnen we sneller bouwen, is het duurzaam en financieel voordeliger. Wanneer alles verloopt volgens planning wordt De Slingebeek in het voorjaar van 2020 geopend.