Home Nieuws De Meeuw bouwt tijdelijk verpleeghuis in Gaanderen

De Meeuw bouwt tijdelijk verpleeghuis in Gaanderen

In Gaanderen, West-Achterhoek, is gisteren gestart met de bouw van De Slingebeek: de gezamenlijke tijdelijke verpleeghuisvoorziening van de zorgorganisaties Azora, Markenheem en Sensire. Wethouder Frans Langeveld van gemeente Doetinchem gaf om 12:00 uur het officiële startsein.

De gezamenlijke bouw en het gebruik van De Slingebeek is een bijzondere vorm van regionale samenwerking in de zorg. De wachtlijsten voor verpleeghuiszorg in de (West-)Achterhoek zijn lang en zullen naar verwachting de komende jaren alleen maar toenemen. Het komt regelmatig voor dat ouderen vanuit het ziekenhuis of de revalidatieafdeling worden overgeplaatst naar een verpleeghuis buiten de vertrouwde regio, verder weg van familie en vrienden, omdat er in de buurt te weinig plaatsen beschikbaar zijn.

Delen

ZORG SAMEN

Azora, Markenheem en Sensire slaan de handen ineen en doen hier samen iets aan. Op het voormalige St. Jozef-terrein staat straks een speciale tijdelijke verpleeghuisvoorziening voor actief wachtende ouderen: ouderen die tijdelijke verpleeghuiszorg nodig hebben, omdat thuis de wachttijd overbruggen niet mogelijk is.

Voor deze mensen krijgt De Slingebeek 32 verpleeghuisplaatsen met vier huiskamers. Acht slaapkamers delen één gezamenlijke huiskamer. In een ander gedeelte van De Slingebeek zijn nog eens 32 plekken voor tijdelijke huisvesting van huidige bewoners van Sensire elders. Deze worden gebruikt in verband met de verbouwingen en renovaties van andere woonzorglocaties van Sensire.

VOORDELEN VAN CIRCULAIR BOUWEN

Een gedeelte van het pand wordt opgebouwd met modules die eerder onderdeel waren van een woonzorggebouw van ouderenzorginstelling tanteLouise. Door deze modules een tweede leven te geven kunnen we sneller bouwen, is het duurzaam en financieel voordeliger. Wanneer alles verloopt volgens planning wordt De Slingebeek in het voorjaar van 2020 geopend.

Customer Care De Meeuw

Wilt u weten wat de mogelijkheden voor u zijn?

Neem voor meer informatie contact met ons op.

Projecten

Tantelouise vivensis ingang

Tante Louise - Het nieuwe ABG

Het ABG-terrein in Bergen op Zoom is een terrein met veel historie voor de stad. In opdracht...

Meer informatie
Tante Louise - Het nieuwe ABG
Het ABG-terrein in Bergen op Zoom is een terrein met veel historie voor de stad. In opdracht van tanteLouise heeft De Meeuw hier begin 2015 een tijdelijk zorggebouw geplaatst wat...
Meer informatie
Stek Oost 05

Stadgenoot, Amsterdam

Stek Oost is een omgeving waar jongeren en statushouders samen bouwen aan een nieuwe toekomst. Dit doen...

Meer informatie
Stadgenoot, Amsterdam
Stek Oost is een omgeving waar jongeren en statushouders samen bouwen aan een nieuwe toekomst. Dit doen ze met elkaar in een vrijwel circulaire maar vooral veilige en prettige thuisbasis...
Meer informatie
Antoniushove Ingang

Careaz, Lichtenvoorde

Careaz gaf de Meeuw de opdracht voor het ontwerp en de uitvoering van een tijdelijke huisvesting in...

Meer informatie
Careaz, Lichtenvoorde
Careaz gaf de Meeuw de opdracht voor het ontwerp en de uitvoering van een tijdelijke huisvesting in de ouderenzorg. Dit onderkomen staat er gedurende zes jaar. In die tijd wonen...
Meer informatie