Voor meer informatie kun je contact opnemen met een medewerker van De Meeuw. Bel ons via onderstaand telefoonnummer, of mail ons.
Meteen op de hoogte van het laatste nieuws, meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Nieuws De meeuw bouwt mee aan vdma eindhoven woningen woontorens
Wonen
Home / Nieuws /

De Meeuw bouwt mee aan VDMA Eindhoven

Het voormalige Van der Meulen-Ansems-terein (VDMA-terrein) in Eindhoven krijgt een metamorfose. Ontwikkelaar Being Development gaat het gebied nieuw leven inblazen. De Luciferfabriek, de oude parkeergarage (de oudste overdekte parkeergarage van Nederland) en de autofabriek, blijven grotendeels bestaan.

Onder de naam ‘Joing the stage’ worden er woningen, werkplekken, kantoren en een stadsbos van 3500 vierkante meter gerealiseerd. De ontwikkelaar hoopt na 2021 te beginnen met de bouw. De eerste bewoners kunnen in 2024 of 2025 hun nieuwe woningen betrekken in het gebied vol start-ups.

Niet te missen, als het project gerealiseerd is, zijn de twee grote modulaire woontorens van 96 en 105 meter hoog. Daarnaast komen er nog twee torens van 43 meter en een houten gebouw met daarin de start-ups en deelwerkplekken. Het stadsbos wordt geplant in de U van het gebouw.

De Meeuw is één van de deelnemers binnen het consortium en is door architectenbureau OMA geselecteerd vanwege de modulaire en revolutionaire wijze waarop wij gebouwen off-site kunnen produceren.

Om het gebied in de ontwikkelingsfase al nieuw leven in te blazen gaat De Meeuw tijdelijke woonunits van woonlabel NEZZT leveren. Deze woningen kunnen hergebruikt worden en zullen op een later moment dan ook worden verwerkt in het definitieve project. Een prachtig voorbeeld voor modulair en circulair bouwen.

Laatste nieuws