Home Nieuws De Meeuw biedt oplossingen voor de oververhitte woningmarkt

De Meeuw biedt oplossingen voor de oververhitte woningmarkt

Er liggen kansen om te verzilveren als het gaat over tijdelijke huisvesting. Nu de woningmarkt in meerdere steden in Nederland al tijden oververhit is en de geplande nieuwbouwprojecten te traag en te weinig huizen opleveren, wordt de woningnood alsmaar hoger. Deze week berichtten diverse media over deze ontwikkeling.

Delen

Modulaire woningen voor studenten en statushouders

Meerdere gemeenteraadsleden trekken aan de bel en willen op braakliggende terreinen tijdelijke woonunits neerzetten. Het gaat om terreinen die vaak nog jaren leeg staan omdat de ontwikkeling tijd kost. Ook de politiek ziet de urgentie van het tekort aan geschikte woningen in. Zo diende regeringspartij VVD een motie in die pleit dat het kabinet volgend jaar samen met gemeenten en het Centraal orgaan opvang asielzoekers (COA) pilots ontwikkelt om meer prefab- en andere flexibele woningen op te zetten (De Volkskrant).

De Meeuw levert onder het woonlabel Nezzt ‘as we speak’ tijdelijke, modulaire woningen op voor studenten en statushouders op in Amsterdam (Stek Oost) en laat daarmee zien dat flexibele woningbouw een perfecte oplossing is voor de woonuitdagingen van deze tijd. Ook projecten voor woningcorporaties ‘Rochdale’ en ‘De Alliantie’ zijn mooie voorbeelden van het kant-en-klaar woonconcept waar nu veel behoefte aan is.

Oplossingen voor mensen die tussen wal en schip vallen

“Voor hen moeten we op korte termijn klappen maken”, zegt wethouder Yasin Torunoglu uit Eindhoven over een jong stel uit zijn gemeente. “Allebei werken ze bij een callcenter. Voor een sociale huurwoning moeten ze jaren wachten, een vrijesectorhuurwoning is te duur en ze kunnen maar weinig hypotheek krijgen. Ze zoeken al anderhalf jaar en kunnen echt geen kant meer op.” (Bron: Eindhovens Dagblad)

In Rotterdam zijn de plannen al iets concreter, daar moeten tussen de 1500 en 3000 kant-en-klare woningen komen om de woningnood voor onder andere starters, leraren en alleenstaanden op te lossen. In andere Nederlandse gemeenten start in 2019 een pilot om te kijken of de plaatsing van prefab-woningen werkt. In die woningen kunnen ook studenten, arbeidsmigranten of daklozen komen, de groepen die nu ook naarstig op zoek zijn naar onderdak. Het gaat om woningen die "zo de fabriek uit komen rollen." (Bron: NOS/NOS)

De Meeuw biedt toekomstbestendige woonconcepten voor diverse doelgroepen en maakt letterlijk en figuurlijk gebruik van de ruimte die nodig is in een woningmarkt als deze. Wil je meer weten over onze oplossingen? Neem dan contact op met De Meeuw.

Customer Care De Meeuw

Wilt u weten wat de mogelijkheden voor u zijn?

Neem voor meer informatie contact met ons op.