Home Nieuws "Binnen twee maanden een woning kan gewoon"

"Binnen twee maanden een woning kan gewoon"

Op 30 augustus 2022 interviewde Bart Kamphuis van NPO Radio1 onze commercieel directeur Joziene van de Linde over de obstakels bij het bouwen van flexwoningen. "Het is tegenwoordig lastig om die twee maanden te halen. Dit komt vooral door de lange vergunningsprocedure."

Delen

"Een keurmerk voor flexwoningen zoals Aedes vereniging van woningcorporaties die voor ogen heeft, kan een oplossing bieden om de vergunningsprocedure te versnellen."

"Het goed informeren van de omwonenden helpt daarbij ook." De Meeuw ondersteunt haar opdrachtgevers hierin. En dat we met ons woonlabel De Meeuw Nezzt flexwoningen bouwen die prima passen in de wijk, maakt dat een stuk makkelijker. Niet alleen de buitenkant is belangrijk, maar in onze woningen is het ook prettig wonen. Met een gezond binnenklimaat, veel comfort, goed licht en met een prettige akoestiek. Daarnaast hebben onze woningen een laag energieverbruik.

"Een mooi voorbeeld hiervan is het project dat we in Purmerend hebben opgeleverd: Etserstraat en Kanaaldijk."

Jolien Groot van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) geeft in dezelfde reportage aan dat het voor gemeentes lastig is om locaties te vinden voor flexwoningen. Voor nu en een nieuwe locatie voor over 15 jaar. Dit brengt voor de gemeentes financiële onzekerheden mee. De Meeuw denkt graag met gemeentes en verhuurders mee en biedt ook een terugkoopgarantie aan. Hierdoor vermindert De Meeuw het financiële risico van de gemeente en verhuurders.

Lees meer van dit interview met Joziene en Jolien Groot hier.