Home Nieuws 81 woningen voor starters in Amsterdam Oost

81 woningen voor starters in Amsterdam Oost

In minder dan een half jaar tijd heeft het nieuwe flexibele woonconcept NEZZT, in samenwerking met woningcorporatie de Alliantie81 Sociale huurwoningen gerealiseerd aan de Van Lohuizenlaan in Amsterdam Oost. De woningen vormen samen woonproject LOhuizen waar statushouders en andere jonge starters op de Amsterdamse woningmarkt de komende tien jaar kunnen gaan bouwen aan een goede thuisbasis.

Delen

UITZONDERLIJK SNEL GEREALISEERD

Na woonproject Karmijn, met 110 woningen voor dezelfde doelgroepen in Amsterdam Nieuw-West, is LOhuizen het tweede project dat de Alliantie en NEZZT in korte tijd opleveren in Amsterdam. Beide projecten zijn in een uitzonderlijk hoog tempo gerealiseerd met als doel om tegemoet te komen aan de dringende behoefte in Amsterdam aan betaalbare huurwoningen.

MODULAIR GEBOUW

LOhuizen is door SVP architectuur en stedenbouw ontworpen als een modulair gebouw. Doordat de onderdelen door NEZZT vooraf zijn gefabriceerd op locatie in Oirschot kon het gebouw in slechts een half jaar worden gerealiseerd. Na de gebruiksperiode van 10 jaar wordt het gebouw gedemonteerd waarna het elders een nieuw thuis kan bieden. Daarmee is het gebouw een goed voorbeeld van de nieuwe circulaire economie.

ONTWORPEN OM SOCIALE INTERACTIE TE STIMULEREN

Het gebouw is ontworpen om de sociale interactie tussen bewoners te stimuleren. Marcel Steeghs, projectarchitect namens SVP architectuur en stedenbouw: “We hebben dit gebouw zó ontworpen dat het onderling contact en interactie tussen de bewoners wordt gestimuleerd. De woningen bevinden zich rond het hart van het gebouw dat de ontmoetingsruimte, het trappenhuis en het dakterras met elkaar verbindt. Zo komen bewoners elkaar vaker tegen en zien en spreken zij elkaar vaker. Daarnaast is op elke verdieping een gemeenschappelijke ruimte gerealiseerd en er is tevens een dakterras waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten.”

Customer Care De Meeuw

Wilt u weten wat de mogelijkheden voor u zijn?

Neem voor meer informatie contact met ons op.