Home Markten Zorgen Geestelijke gezondheidszorg

Geestelijke gezondheidszorg

Hoogwaardige, flexibele, tijdelijke en permanente zorghuisvesting

De gezondheidszorgsector, specifiek de geestelijke gezondheidszorg is steeds in beweging. Een flexibele (tijdelijke) zorghuisvesting van De Meeuw biedt uitkomst. Dankzij de uitgebreide ervaring in care- en cure huisvesting is De Meeuw gespecialiseerd in het bouwen van verschillende vormen van zorghuisvesting. Met hoge realisatiesnelheid, specifieke marktkennis, efficiëntie en kwaliteit bieden wij oplossingen van elk formaat.

Duurzame (tijdelijke) zorghuisvesting met thuisgevoel

De modulaire bouwmethode van De Meeuw vormt het fundament van circulair en flexibel bouwen. Want circulariteit maakt letterlijk en figuurlijk deel uit van de basis van ons modulaire concept. Onze modules zijn herinzetbaar en recyclebaar voor nieuwe projecten.

Met onze modules creëren wij flexibele woonzorggebouwen waarin cliënten zich thuis voelen . Met een gezond binnenklimaat, met comfort, met voldoende licht en met een prettige akoestiek. Daarnaast hebben onze modules een laag energieverbruik en CO₂ -uitstoot. Qua kleurgebruik, afwerkingsniveau en materiaaltoepassing zowel aan de buiten- als binnenkant is de keuze zeer ruim. Zo bent u er zeker van dat het woonzorggebouw altijd de gewenste uitstraling heeft.

Bij het zoeken naar passende zorgwoningen is de juiste balans tussen veiligheid en zelfstandigheid dan ook enorm belangrijk. Verdere keuzes van de modulaire zorgwoningen hangen af van de wensen en mogelijkheden van de cliënten en hun medische vraag.

Flexibel woonzorggebouw, dus makkelijk inspelen op nieuwe situaties

De Meeuw zet zich al jaren in voor flexibele zorghuisvesting. Veel van deze projecten zijn ingegeven door het huisvestingsvraagstuk voor mensen met zorgvragen en mensen die na een (intensieve) psychische behandeling doorstromen naar zelfstandig of begeleid wonen.

De flexibele modules van De Meeuw geven de mogelijkheid om het gebouw steeds opnieuw aan te passen. Daardoor is inspelen op veranderende situaties en wensen veel makkelijker. Bent u op zoek naar een zorggebouw voor een langere termijn? Of weet u nog niet hoe lang u dit nodig hebt? Bekijk dan de modulaire oplossingen van De Meeuw. Ieder woonzorggebouw richten we in naar die specifieke huisvestingsvraag.

Milieuvriendelijker modulair bouwen

Bij het bouwen en plaatsen van de modules staat duurzaamheid bij De Meeuw voorop. Met het productieproces in de fabriek beperkt De Meeuw het bouwverkeer tot een minimum en daardoor wordt de uitstoot van fijnstof sterk verminderd. We gebruiken onder andere milieuvriendelijk betonmortel waarbij het grind is vervangen door granulaat van gerecycled beton.

De milieuwinst van modulair bouwen strekt veel verder dan alleen het productieproces en materiaalgebruik. De modules worden na de eerste exploitatieperiode geheel of gedeeltelijk opnieuw ingezet. Dit levert een CO2 besparing van plusminus 30% en een besparing van 80% van bouwafval op.

Koen Gosens-contact

Meer weten?

Benieuwd naar de ongekende mogelijkheden van het flexibel bouwen met De Meeuw? Neem dan contact met op met Koen Gosens.

Vraag een offerte aan