Home Markten Overheid Bent u klaar voor modulair Toekomstwonen?

Bent u klaar voor modulair Toekomstwonen?

Modulair bouwen, dé bouwoplossing

Productie van betaalbare woningen, frisse scholen, huisvesting voor asielzoekers en arbeidsmigranten, daar heeft Nederland behoefte aan.

Flexibele bouw is een adequaat antwoord op actuele huisvestingsvraagstukken voor een groot aantal doelgroepen. Voor woningzoekenden, maar ook voor de realisatie van gezonde scholen en voor arbeidsmigranten. En ook - niet onbelangrijk - op bouwvraagstukken als CO2-uitstoot, Pfas, energieverbruik, afval en transport, gebrek aan vakmensen en faalkosten in de bouwsector.

Industrieel bouwen

Industrieel produceren van gebouwen gaat gemiddeld 4 x sneller en biedt milieuwinst op 4 gebieden: het productieproces, hergebruik van gebouwen en materialen en het terugdringen van CO2, afval en stikstof. Daarnaast biedt modulair bouwen perspectief op nieuwe bouwlocaties, zoals tijdelijk beschikbare grondposities. Tenslotte zijn modulaire gebouwen remontabel en verplaatsbaar.

Duurzaam & Circulariteit

Herbruikbaar bouwen levert een besparing van bouwmaterialen op van 50%. Het levert een CO2 besparing op van ± 30% en een bouwafvalbesparing van 80%. Het fabrieksmatige productieproces beperkt bouwverkeer en bouwoverlast tot een minimum, waardoor de productie van fijnstof sterk vermindert. Hierdoor liggen we nu al op koers om aan de aangescherpte 2030 doelstellingen te voldoen.

De Meeuw-Nezzt infosheet