Voor meer informatie kun je contact opnemen met een medewerker van De Meeuw. Bel ons via onderstaand telefoonnummer, of mail ons.
Meteen op de hoogte van het laatste nieuws, meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Bp rotterdam01

Explosiebestendig gebouw

Een explosieve werkomgeving brengt onvermijdelijke risico’s met zich mee. De Meeuw stelt je in staat om de veiligheid van je personeel te waarborgen met een explosiebestendig gebouw. Medewerkers die in de directe omgeving van o.a. chemische fabrieken of raffinaderijen hun (kantoor)huisvesting hebben, moeten inpandig beschermd zijn tegen de drukgolven die volgen op een eventuele explosie. Hiervoor zijn bijzonder strikte bouweisen opgesteld. Aan welke eisen constructies moeten voldoen, ligt aan de berekening van de kracht van de drukgolf die volgt op een explosie. In de ontwerpfase wordt berekend hoeveel millibar de drukgolf is op verschillende afstanden tot de bron en hoe lang deze druk op een gevel kan voortduren. Tegen deze druk moet de gevel van het gebouw bestand zijn. Dat dit gevolgen heeft voor de constructie van het gebouw, spreekt voor zich. Dankzij de expertise van De Meeuw bent u gegarandeerd van een veilige ruimte die bovendien voldoet aan de bijzonder strenge eisen van Deltalinqs en van het Bouwbesluit.

DE MEEUW MAAKT RUIMTE VOOR VEILIGHEID

De explosiebestendige gebouwen van De Meeuw bestaan uit een constructie van een betonnen vloer met een stalen skelet en houten gevelelementen. Deze units zijn bijzonder geschikt voor een omgeving met explosiegevaar door hun kleine overspanning die voor extra stevigheid en een hoge veerstijfheid zorgt. De Meeuw maakt ruimte voor veiligheid door de constructie van een explosiebestendig gebouw te optimaliseren, zodat het bestand is tegen het betreffende aantal millibar drukgolf. Verbindingen worden verstevigd en glas wordt op een specifieke manier in de kozijnen geplaatst. Onze ervaren constructeurs kunnen de vereiste drukgolfberekeningen binnen een dag met precisie uitvoeren.

VERPLAATSBAAR, SNEL EN BETAALBAAR

Een explosiebestendig gebouw van De Meeuw kan zeer snel ontworpen en gerealiseerd worden omdat het bestaat uit flexibele units. Daarnaast is het gebouw, vanwege het modulaire systeem, op den duur verplaatsbaar. Dit is een belangrijk voordeel bij veranderingen van de omstandigheden op locatie en biedt een grote mate van flexibiliteit. De serviceafdeling van De Meeuw biedt je de zekerheid dat alle ruimtes in optimale conditie blijven gedurende de gehele gebruiksperiode.

ELK GEBOUW VERDIENT SERVICE

Voor storingsmeldingen of een reparatieverzoek kun je contact opnemen met de serviceafdeling van DEMEEUW. Onze medewerkers staan graag voor je klaar. Voor een storingsmelding zijn wij telefonisch 24-uur per dag bereikbaar. Je storing lossen wij snel en adequaat op.

Je kunt een storing of verzoek voor reparatie melden door onderstaand contactformulier in te vullen.

ZORGELOOS ONDERNEMEN OP MAAT
général NL

MEER WETEN?

Benieuwd naar de ongekende mogelijkheden van het flexibel bouwen met De Meeuw? Neem dan direct contact op met één van onze specialisten.