Home Flexwoningen: voor nu en voor de toekomst

Flexwoningen: voor nu en voor de toekomst

Flexwonen met De Meeuw Nezzt is:

4x sneller 4-6x sneller dan conventionele bouw
Woningzoekenden Factor 3 meer woningzoekenden huisvesten
Technische levensduur Technische levensduur van 75 jaar
Slim ruimte benutten Slim benutten van ruimte
Salaris 04 Minder financieel risico door terugkoopgarantie of lease
No regret No regret-oplossing


Om woningzoekenden snel een dak boven het hoofd te kunnen bieden, wil de Minister van Wonen dat er 15.000 flexwoningen per jaar worden gebouwd. Een geweldige kans, want nu kan Nederland op veel grotere schaal kennis maken met de voordelen van modulaire en circulaire bouw! Flexwonen is namelijk niet alleen dé oplossing voor de huidige woningcrisis, maar ook een antwoord op huisvestingsvragen waar conventioneel vastgoed al veel langer geen uitkomst meer biedt. Denk aan de problemen op het gebied van duurzaamheid, stikstof en betaalbaarheid. Met ons woonlabel De Meeuw Nezzt hebben we al jarenlang ervaring met het bouwen van flexwoningen voor de sociale- en middenhuursector. Natuurlijk komen ook wij in de praktijk obstakels tegen en helpt steun vanuit het Rijk. Toch denken wij dat flexwoonprojecten ook zonder extra financiële inspanning haalbaar zijn! Maar bovenal: dat veel mensen er een fijne woonplek vinden nu en in de toekomst.Risico van leegstand verminderen

De term flexwonen gebruiken we als het gaat om het tijdelijke karakter van de woning of gebruik van de locatie waarop de woning wordt geplaatst. Bij De Meeuw zit flexibiliteit ingebakken in het modulaire en circulaire bouwsysteem. Onze woningen zijn verplaatsbaar en kunnen we keer op keer hergebruiken waar ze opnieuw van waarde zijn. Dat kan op een andere locatie zijn, maar we kunnen ook de woningen op onze productielocatie in Oirschot van een nieuwe functie voorzien. Denk aan een school of bijvoorbeeld een zorghotel. Het risico van leegstand is hierdoor minimaal.

Perspectief op nieuwe locaties

Het snel bewoonbaar maken van grondposities die al aangewezen zijn voor woningbouw biedt een nieuw perspectief. De gemiddelde doorlooptijd in Nederland van een gebiedsontwikkeling is 15 jaar. Het duurt dus 15 jaar van plan totdat de eerste bewoner zijn huis kan betrekken. Dat kan sneller.

Een modulair woongebouw met 200 wooneenheden is binnen zes maanden bewoonbaar. Ervan uitgaande dat in Nederland iemand gemiddeld zeven jaar in een woning woont, kunnen we door modulair te bouwen een factor drie meer woningzoekers een woning bieden.

Door gelijk een “no-regret” modulair woongebouw neer te zetten kunnen we in een periode van 15 jaar 600 mensen onderdak bieden. En de locaties zijn er! Het Planbureau voor de Leefomgeving heeft onderzocht dat er per provincie alleen al binnenstedelijk voldoende tijdelijke ruimte beschikbaar is. Grond waarvan de gemeente eigenaar is en die ze eenvoudig kan inzetten voor flexwonen. Woningen voor de ruim 300.000 urgente groep woningzoekenden in Nederland: starters, statushouders, studenten en andere spoedzoekers.

‘’Mijn droom is een betaalbare woning voor iedereen. Waar flexwonen daar een bijdrage aan kan leveren, grijpen we dat met beide handen aan.’’

Jorrit Heuts
Jorrit Heuts, Directeur De Meeuw Nezzt

In korte tijd kwalitatieve woningen

Onze woningen bestaan uit basismodules met standaard maten waarmee u naar wens uw gebouw kunt samenstellen en de gewenste uitstraling geven. Door ons geïndustrialiseerde proces leveren wij snel en met behoud van onze hoge kwaliteitstandaard, zoals goede (geluids)isolatie, comfortabel en gezond binnenklimaat en energiezuinig. Naast voorspelbaarheid van kosten en kwaliteit levert dat een enorme tijdwinst in voorbereiding, planontwikkeling en planuitwerking. Bovendien zijn productverbeteringen en innovaties volledig geïntegreerd in onze bedrijfsvoering. We zijn dagelijks bezig hoe we onze woningen nog slimmer, beter en duurzamer kunnen maken.

Plattegronden nezzt website

Financiële risico’s verminderen met onze terugkoopgarantie

Wij helpen u ook om voor uw flexwoningenproject een sluitende businesscase te maken. Er zijn verschillende financieringsmogelijkheden: koop, terugkoop, lease of huur. Zie ons als de flexibele vastgoedschil van uw woningopgave; snel, beschikbaar, zolang als noodzakelijk, altijd van waarde en de risico’s weggelegd. Wij denken met u mee, zoeken altijd naar kansen en oplossingen en zijn niet bang onze nek uit te steken. We organiseren dat wat er nodig is om uw woningopgave in de hoogste versnelling te krijgen.

Duurzaam & circulair bouwen

Onze woningen zijn ontworpen om zuinig en zorgvuldig om te gaan met grondstoffen. Niet alleen de modules maar ook op componentenniveau zijn onze woningen zonder te breken of te slopen uit elkaar te halen. Een gevel, binnenwand of sanitair unit zijn hierdoor ook weer opnieuw te gebruiken.

Materialen die we niet kunnen hergebruiken, gaan terug naar de toeleveranciers. Zij verwerken het weer als grondstof in een nieuw product. Met een circulaire woning van De Meeuw draagt u bij aan het reduceren van bouwafval en een flinke CO2-besparing.

Flexwonen in de praktijk

In onze flexwoningen is het prettig wonen. Met een gezond binnenklimaat, veel comfort, goed licht en met een prettige akoestiek. Daarnaast hebben onze gebouwen een laag energieverbruik.

  Conceptboek De Meeuw Nezzt

  Overzicht woonprojecten

  Stek Oost 05

  Stadgenoot, Amsterdam

  Stek Oost is een omgeving waar jongeren en statushouders samen bouwen aan een nieuwe toekomst. Dit doen...

  Meer informatie
  Stadgenoot, Amsterdam
  Stek Oost is een omgeving waar jongeren en statushouders samen bouwen aan een nieuwe toekomst. Dit doen ze met elkaar in een vrijwel circulaire maar vooral veilige en prettige thuisbasis...
  Meer informatie
  De Meeuw de Vliert 015 web

  De Vliert, 's-Hertogenbosch

  In opdracht van Zayaz bouwde De Meeuw in 's Hertogenbosch 54 flexwoningen op De Vliert. Deze woningen...

  Meer informatie
  De Vliert, 's-Hertogenbosch
  In opdracht van Zayaz bouwde De Meeuw in 's Hertogenbosch 54 flexwoningen op De Vliert. Deze woningen zijn onderdeel van een plan dat in totaal circa 500 woningen omvat op...
  Meer informatie
  Karmijn Amsterdam 16

  De Alliantie - Karmijn

  “Als je echt wilt, dan kan het. Dat hebben de Alliantie en NEZZT hier laten zien.” Woorden...

  Meer informatie
  De Alliantie - Karmijn
  “Als je echt wilt, dan kan het. Dat hebben de Alliantie en NEZZT hier laten zien.” Woorden van wethouder Laurens Ivens van Bouwen, Wonen en Dierenwelzijn van de gemeente Amsterdam...
  Meer informatie
  Spark Village02 1

  Spark Village - Sciencepark Amsterdam

  In Amsterdam is het tekort aan woningen al jaren een groot probleem. Met name voor studenten, starters...

  Meer informatie
  Spark Village - Sciencepark Amsterdam
  In Amsterdam is het tekort aan woningen al jaren een groot probleem. Met name voor studenten, starters en statushouders is het vinden van betaalbare huisvesting erg lastig. Om deze groepen...
  Meer informatie
  Jorrit Heuts

  Wat kunnen we voor jou betekenen?

  Benieuwd naar de ongekende mogelijkheden van flexibel bouwen met De Meeuw Nezzt? Neem dan direct contact op met één van onze specialisten.