For more information, please contact one of our De Meeuw representatives. You can call the number below, or send us an email.
Subscribe to our newsletter and be kept informed on the latest news.
Kbs de heeswijk montfoort buitengevel
Permanent Education & Government Education School Deluxe & Complete

KBs De Heeswijk

VISION
'To work together in a light and open building' was the vision behind the building's design.

The classrooms are positioned transversally, creating a different dynamic in the space. Sliding glass walls provide views onto the central hall. The large central space has been designed as a learning environment and promotes collaboration, presenting, research and meeting-up. The toddlers have their own section, which offers plenty of playing space and a safe environment.

The modular build approach will enable the building to remain supportive of educational needs. Walls can be easily removed to create an entirely different composition within the building, adapting to future wants and needs.

Share
Client
KBs De Heeswijk
Project
KBs De Heeswijk
Type of construction
Permanent
Year
2015
Feature
Deluxe & Complete
Kbs de heeswijk montfoort lunchruimte

KBs De Heeswijk

Kbs de heeswijk montfoort leesruimte

KBs De Heeswijk

Kbs de heeswijk montfoort speeltoestel

KBs De Heeswijk

Kbs de heeswijk montfoort buitengevel closeup

KBs De Heeswijk

A STIMULATING ENVIRONMENT

Any educational building is built from the inside out. The building's use is leading, closely followed by its architectural integration into the environment. Our objective is to achieve the two. Only then are we satisfied.

At KBS de Heeswijk, both of these aspects have been combined thanks to the possibilities offered by the building system. The result is a balanced building. A clean building, whose interior we've once again been able to design, together with the users, in the form of permanent furniture. It's these details that have made this project a complete, cohesive whole. The vision for the school has been translated into flexibility, light, space and colour.

Quote open

NOW, YOU CAN WORK ANYWHERE IN THE SCHOOL. BEFORE, WE HAD TO STAY IN THE CLASSROOM

Quote close

RELOCATION AND EXPANSION

Hyperion Lyceum temporarily moved to number 10 on the Tolhuisweg in Overhoeks in September 2011. Building developments in the area meant that the school had to be relocated. De Meeuw's modular build system provided the perfect solution, and so Hyperion Lyceum was moved in mid-2015. In addition to the relocation, the building also underwent changes to its structure as a result of the merging of multiple phases.

It was clear from the start that this was a huge operation. De Meeuw succeeded in realising this complex dismantling, relocation and expansion project within the only time frame available that would not disrupt lessons - the six-week school holiday. Watch the video below to see how it was done.

Latest news