Meer

Eindhoven = design

Zaterdag 21 t/m zondag 29 oktober vindt in Eindhoven de Dutch Design Week (DDW) plaats. Een week lang ontpopt de stad zich tot hét centrum van design en innovatie waar bezoekers zien hoe de wereld van morgen vandaag al in de maak is.

De DDW is het grootste designevenement van Noord-Europa, met jaarlijks meer dan 295.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Ruim 2.500 ontwerpers tonen gedurende 9 dagen hun werk, verspreid over zo'n 100 locaties door de stad.

DEMEEUW is verbonden aan Brainport regio, een regio waar hightech en design hand in hand gaan met hoogwaardige maakindustrie en ondernemerschap.

Als Event Partner ondersteunt DEMEEUW de DDW op verschillende fronten. 

(W)EGO CITY

Heb je er ooit van gedroomd om te slapen in een bed met uitzicht op de daken van een gehele stad? Hoe zou het zijn om te slapen in een verticale tuin? Hoe ziet jouw droomkamer eruit?

(W)egocity introduceert een nieuw stedelijk model met als hoofddoel tegemoet te komen aan de grootse fantasieën van de gebruikers. Het streeft ernaar te reconstrueren, in een dichte stedelijke omgeving, een participatieve droom, een levende mozaïek van on ongelimiteerd aantal woonoplossingen.

Ici Eindhoven

Wat is de toekomst van Brainport City Eindhoven? Hoe willen we dat het eruit ziet? Hoe willen we er in wonen? Hoe kan het een internationale “hotspot” worden met plaatselijke kwaliteiten. 

Ici Eindhoven is een platform, gemaakt voor het publiek om bij te dragen aan de discussie over de toekomst van Eindhoven. Een maquette van Eindhoven is het middelpunt van deze interventie. Eromheen zal een breed scala van visionaire vormen van stedelijke invulling aangeboden worden, waarbij het publiek betrokken zal worden.

DEMEEUW maakt onder andere ruimte voor: