Home Hoe ziet jouw ideale leefruimte eruit?

Hoe ziet jouw ideale leefruimte eruit?

Droom, denk en ontwerp de toekomst!

Misschien ken je ons? Wij zijn toekomstbouwer De Meeuw. We maken modulaire en circulaire gebouwen om in te werken, te wonen, te leren en te herstellen. We maken geen vastgoed maar flexgoed want onze gebouwen kun je keer op keer hergebruiken. Daarbij verspillen we zo min mogelijk grondstoffen. Onze ambitie is om dat nog veel beter te doen. Daar hebben we jouw hulp bij nodig. Durf jij het aan?

Wij dagen jou uit!

De Meeuw stelt zichzelf de ambitieuze doelstelling om in 2029 een Net Zero onderneming te zijn. We willen onze footprint nog verder verlagen en tegelijkertijd onze gebouwen leefbaar en aantrekkelijk houden voor bewoners en de buurt. Hoe we dat gaan doen, dat weten we nog niet precies. Daarvoor investeren we in innovatie en werken we samen met mensen die anders durven denken en doen. En daar kom jij in beeld! Wij zoeken studenten en jonge professionals die buiten de lijntjes durven kleuren, die out of the box kunnen denken, die dromen over een duurzame toekomst en die wel houden van een beetje competitie.

Challenge

Om zoveel mogelijk goede ideeën te verzamelen waarmee wij als De Meeuw de volgende stap kunnen zetten, organiseren wij een challenge. Het beste idee gaan wij samen met jou uitwerken!

Onder het motto Droom, denk en ontwerp de toekomst dagen wij je uit om jouw ideale leefruimte te ontwerpen. Daarbij houd je rekening met de People, Planet en Profit. Deze drie elementen moeten in harmonie zijn met elkaar om maatschappelijk verantwoord te kunnen ondernemen.

  Denk hierbij aan vragen als:


  • Hoe kan Internet of Things bijdragen aan onze circulaire ambities?
  • Welke gebruiksgemakken zitten in je toekomstige gebouw en hoe zien deze er uit?
  • Hoe ziet de ideale samenleving wat betreft huisvesting eruit? Hoe leven mensen dan met elkaar samen en wat is hiervoor nodig?
  • We produceren huisvesting met een CO2 footprint die 50% lager is dan de traditionele bouw, maar hoe kunnen we de CO2 footprint nog verder verlagen?
  • Hoe zorgen we voor een goede economische basis?
  • Hoe krijgen we meer balans tussen mens, economie en natuur?

  Wat kun je winnen?

  Dit is jouw moment om te shinen en binnen een innovatief bedrijf te laten zien wat je in huis hebt. We geven jou de kans om samen met De Meeuw jouw idee verder uit te werken met de mogelijkheid dat we jouw idee daadwerkelijk gaan implementeren in ons bedrijf. Met de Dutch Design Week van 2023 exposeren we vervolgens de winnende ideeën.

  Voor wie?

  Ben je student en sta je ingeschreven bij een MBO, HBO of WO instelling of ben je startend ondernemer? Dan nodigen we je uit om je in te schrijven voor Droom, denk en ontwerp de toekomst!

  Heb je interesse? Meld je dan via onderstaande knop aan vóór 31 maart 2023 en geef je naam, e-mailadres en opleiding aan ons door.

  Kom bij ons op bezoek!

  Bezoek ons op de Dutch Design Week om te sparren met onze collega’s!

  Wanneer? Dinsdag 25 oktober tussen 15:00 en 17:00 uur of woensdag 26 oktober tussen 15:00 en 17:00 uur.

  Locatie? Eindhoven, in de glazen kas ter hoogte van Philitelaan 30.

  Of kom bij ons langs voor een rondje in onze productiehal. Dé kans om onze producten en werkwijze van dichtbij te kunnen bewonderen. Meld je hiervoor aan via onderstaande knop en geef je naam, e-mailadres en opleiding aan ons door.